Kaart wordt geladen...

In de buurt

Wonen in het hart van de stad

De stadsdriehoek ligt tussen de Coolvest en de Schiedamsevest in het westen, de Goudsevest in het noordoosten en de Nieuwe Maas in het zuiden. Tijdens het bombardement in WOII zijn bijna alle historische gebouwen in de stadsdriehoek verloren gegaan.

In een basisplan van de Wederopbouw van Rotterdam, dat dateert uit 1946, werd de woonfunctie grotendeels uit de Stadsdriehoek verdreven. Na 1975 kwam men terug op dit besluit om reden dat het gebied zich uitstekend leent als woongebied.

Vrije tijd
De meeste winkels zijn geconcentreerd aan de Coolsingel, Hoogstraat en de Beurstraverse. De meeste winkels verkopen non-foodartikelen, zoals kleding, huishoudelijke artikelen en elektronica. Deze winkels zijn ook op zondagen geopend en trekken veel klanten van buiten de stad. Verspreid over de Stadsdriehoek zijn verschillende supermarkten en kleine levensmiddelen zaken voor de dagelijkse boodschappen.

In de Stadsdriehoek zijn veel restaurants en cafés gevestigd. Veel daarvan zijn gelegen rond de Oude Haven, maar ook andere locaties zoals het Laurenskwartier. Het Maritiem Museum en Museum Rotterdam herbergen veel voorwerpen over de geschiedenis van de stad en trekken veel bezoekers van buiten Rotterdam. Theaters en bioscopen liggen vooral in de wijk Cool, aan de westkant van de Coolsingel.

Afgezien van enkele tennisbanen zijn er weinig buitensporten te beoefenen. Wel zijn er veel fitness- en andere binnensportverenigingen in de wijk.

Onderwijs en gezondheidszorg
In Stadsdriehoek zijn een openbare basisschool voor Montessorionderwijs en een rooms-katholieke basisschool. Voorzieningen voor gezondheidszorg zijn in voldoende mate aanwezig in Stadsdriehoek.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
In het centrum zijn drie knooppunten voor het openbaar vervoer: het Centraal Station, metrostation Beurs en Station Blaak. Van hieruit reist u snel en comfortabel naar bestemmingen binnen en buiten Rotterdam. Daarnaast zijn er in en nabij Stadsdriehoek veel fietspaden, tram- en busverbindingen.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl
Het centrum van Rotterdam is in tegenstelling tot vele andere stadscentra goed bereikbaar met de auto. De ringweg van de stad is binnen een kwartier te bereiken.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 12.500 inwoners

± 270 Woonstad woningen

Kantoor Centrum/West

Bezoekadres
Westblaak 210
3012 KP Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Tram 4 en 7 - halte Eendrachtsplein
Metrohalte Eendrachtsplein

Onze kantoren