De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Kaart wordt geladen...

In de buurt

Stads en toch betaalbaar

Aan de Maashaven, vlakbij zowel de Kop van Zuid als het Zuidplein, ligt de Tarwewijk. Dit deel van de stad is de ideale plek voor wie stads en toch betaalbaar wil wonen. Studenten betrekken er hun eerste kamer aan de Dordtselaan. Gezinnen uit alle windstreken strijken neer in een van de vele jaren dertig portiekwoningen en creatievelingen starten er hun eerste onderneming in de Creative Factory in de Maassilo.

De Tarwewijk is volop in ontwikkeling. Rond de Maashaven ontstaat een bruisend gebied waar wonen, werken, winkelen en uitgaan hand in hand gaan.

De Tarwewijk is een volksbuurt in hart en nieren. Hier maken bewoners nog tijd voor een praatje in de lokale supermarkt. Kinderen spelen er onbezorgd op een van de pleintjes of in de mooie speeltuinen centraal in de wijk. De wijkgebouwen bieden bovendien volop activiteiten voor jong en oud.

De levendige Dordtselaan
De Dordtselaan is een mooie brede laan met woningen uit de jaren dertig in een levendige buurt. Een ideale locatie voor studenten. Er zijn volop winkels en eetgelegenheden in de buurt. Met het Metrostation Maashaven voor de deur ben je in 15 minuten in het centrum van Rotterdam. Eén halte zuidelijker vanuit metrostation Maashaven is het Zuidplein, het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Vertier vind je in de Maassilo, bij de Creative Factory of in Ahoy en het Zuiderpark.

Stads en betaalbaar, authentiek en tegelijkertijd hip. De Tarwewijk is volop in beweging, de Tarwewijk bruist.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 11.000 inwoners

± 2.000 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren