Kaart wordt geladen...

In de buurt

Wonen met de sfeer van een vakantiepark

De naam Wielewaal verwijst naar de nabijgelegen plassen Wiel en Waal, die in de middeleeuwen ontstaan zijn bij dijkdoorbraken. De wijk werd echter pas in 1949 gebouwd om de woningnood na de Tweede Wereldoorlog te verminderen. De bedoeling was dat de 500 woningen als semi-permanente woningen zouden dienen.

De Wielewaal is gelegen tussen de Kromme Zandweg in het noorden, de Schulpweg in het westen, de Korperweg in het zuiden en de Groene Kruisweg in het oosten. 
De groene en rustige enclave bestaat uit laagbouwwoningen met voor- en achtertuintjes. De wijk heeft veel groen en ligt aan de rand van het dichtbeboste Zuiderpark. De sfeer laat zich het beste omschrijven als die er in een rustig vakantiedorpje heerst.

Vrije tijd
Winkels voor de dagelijkse boodschappen vindt u aan de Dorpsweg, Boergoensevliet en Wolphaertsbocht in de naburige wijk Oud-Charlois. Echt 'shopppen' kan in het overdekte Winkelcentrum Zuidplein.
De Wielewaal ligt midden in het groen van het Zuiderpark. De bewoners maken veel gebruik van het park om te sporten of te wandelen.
Bij de entree van de wijk ligt een sporthal, waar niet alleen gesport wordt, maar ook vaak rommelmarkten gehouden worden. Naast de sporthal ligt de cultuur historische plantentuin, een oude molen en het landhuis de Oliphant.

Onderwijs en gezondheidszorg
In de wijk zijn geen onderwijsinstellingen en gezondheidsvoorzieningen.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid
De tram stopt naast de entree van de wijk. Deze tram onderhoudt een goede verbinding met de andere wijken van Rotterdam-Zuid en het metrostation Maashaven. Aan de Waalhaven Zuid is een opstapplaats van de Watertaxi. Deze supersnelle bootjes brengen u vanaf hier bijvoorbeeld in acht minuten tot aan de voet van de Euromast.
Voor alle bus- en tramlijnen en vertrektijden zie www.ret.nl
Voor de vertrektijden van de watertaxi zie www.watertaxirotterdam.nl

De zuidelijke ringwegen en de Maastunnel zijn binnen tien minuten bereikbaar. De tunnel vormt ook voor fietsers een goede verbinding met het centrum.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 1.000 inwoners

± 540 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren