Rustig, betaalbaar en goed bereikbaar

Hinkelende en touwtjespringende kinderen? Je ziet ze volop in Zevenkamp, gewoon op straat. De structuur van de wijk maakt dat mogelijk. Hoogbouw ontbreekt er nagenoeg en er zijn veel eengezinswoningen die aan hofjes en woonerven liggen.

Tot ver in de jaren zeventig van de vorige eeuw was Zevenkamp niet meer dan een polder. De Zevenhuizerplas werd uitgegraven, de grond opgespoten en vervolgens bebouwd. In 1980 kreeg de wijk haar eerste bewoners. Velen van hen wonen er nog.

Zevenkamp is een rustige wijk waar gezinnen zich thuis voelen. Ga je graag samen erop uit? De Zevenhuizerplas en de Rottemeren, een geliefd recreatie- en watersportgebied, liggen om de hoek. Huur eens een bootje of ga lekker picknicken aan de oever van de Rotte. Heb je meer zin om samen te winkelen? Met de metro – Zevenkamp heeft drie metrostations – ben je in iets meer dan een half uur in het centrum van Rotterdam.

Dagelijkse boodschappen doe je op het Ambachtsplein. Over educatie hoeft je je in Zevenkamp geen zorgen te maken. Er zijn twee openbare basisscholen, een protestants-christelijke en een rooms-katholieke. Daarnaast zijn er locaties van het Comenius en het Wartburg College, die samen nagenoeg alle vormen van voortgezet onderwijs aanbieden.

Zevenkamp is een typische buitenwijk van Rotterdam met een geheel eigen sfeer. Het is een wijk voor gezinnen, het woningaanbod van Woonstad Rotterdam, dat vooral uit betaalbare eengezinswoningen bestaat, sluit hier naadloos op aan.

Als je rustig wilt wonen, en prijs stelt op een goede en betaalbare woning in een vrij groene omgeving, dan is Zevenkamp jouw wijk.

Woningen en bedrijfsruimtes in deze wijk

Over de wijk

± 17.000 inwoners

± 800 Woonstad Rotterdam woningen

Kantoor Noord/Oost

Bezoekadres
Prins Alexanderlaan 201
3065 RH Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Schenkel

Onze kantoren