Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Ideeën voor de buurt door bedrijven

Onderdeel van Meedenken en samen doen

Is jouw organisatie onmisbaar in de buurt? Wij geven je de ruimte!

In de buurt

Maatschappelijke initiatieven verdienen een plek in de stad. Maar het is niet altijd makkelijk een betaalbare ruimte te vinden. En dat terwijl deze initiatieven zoveel voor Rotterdam kunnen betekenen. Heb jij een goed idee of een organisatie die bijdraagt aan een sterke en sociale stad? Meld je aan! Samen kijken we naar wat voor jou een betaalbare en geschikte oplossing is.

Een deel van onze bedrijfsruimtes verhuren wij aan maatschappelijke initiatieven zonder winstoogmerk. Dit noemen we Maatschappelijk Onroerend Goed. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve werkplaats waar jongeren met een lastige thuissituatie hun talenten ontdekken. 

Huren voor een mooie prijs

Zoek jij een ruimte in Rotterdam voor jouw maatschappelijke initiatief? Meld je dan aan. Samen gaan we op zoek naar een betaalbare plek in de wijk waar je actief bent. 

Waar moet je aan voldoen?

  • Jouw organisatie draagt iets bij aan de wijk, bijvoorbeeld: je verbetert de leefbaarheid, zorgt voor verbinding of voor gelijke kansen voor bewoners.
  • Mensen helpen is jouw doel! Je organisatie streeft puur en alleen een maatschappelijk doel na.
  • Je bent een sociaal ondernemer of je wilt er een worden. Wij gebruiken dezelfde betekenis van wat een sociaal ondernemer is als de gemeente Rotterdam. Zie hier.
  • Je bent er niet voor even, maar je wilt iets opbouwen voor langere tijd.
  • Er is behoefte aan jouw initiatief in de wijk. Je bent eigenlijk onmisbaar.

Meld je aan via de knop hieronder. We vragen je dan een paar korte vragen in te vullen. Daarna bellen we je zo snel mogelijk om te bespreken of je aan de voorwaarden voldoet.

Heb je een goed idee?

Bijdragen aan een sterke en sociale stad

Er zijn veel Rotterdammers met hart voor de gemeenschap en een goed idee om hun buurt beter te maken. Zo leveren wij een bijdrage aan een sterke en sociale stad.

Op dit moment verhuren wij 13 ruimtes aan sociale initiatieven tegen een mooie prijs. In 2021 is er ruimte voor ongeveer 14 nieuwe initiatieven. Met alle maatschappelijke ondernemers bespreken we van tevoren wat hun waarde is voor de wijk. Na een jaar kijken we hoe het gaat. Soms kan een organisatie na een tijdje toch de commerciële huurprijs betalen. Dan bouwen we de huurkorting weer af.

 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.