"Licht, ruimte en rust!”

04 februari 2020

Het nieuwe appartement van Catharina Hamer (66) is een zee van rust en de perfecte uitvalsbasis voor de plannen die ze heeft voor de komende jaren. Daarmee is ze het levende bewijs dat toegankelijk wonen absoluut niet suf hoeft te zijn.

In haar vorige woning, die ze particulier huurde, had Catharina veel overlast van de buren. Ze voelde zich daardoor niet meer prettig thuis. Haar pensionering was het laatste duwtje in de rug om voor een verhuizing te kiezen. Ze had vooraf wel enkele bedenkingen toen ze zich inschreef voor een toegankelijke woning. "Ik wilde liever niet in een complex terechtkomen waar de scootmobiels in de hal staan en waar gekaart wordt in de ontmoetingsruimte. Dat is gewoon niks voor mij." Gelukkig kwam ze er snel achter dat het aanbod veel diversiteit bood!

Het was liefde op het eerste gezicht

— Catharina Hamer

Gedroomde woning

Ze bekeek meerdere woningen, waarvan de ene beter beviel dan de ander. Bij elke woning verkende ze ook de directe omgeving ervan. "Ik loop hard en woon daarom graag dichtbij de natuur of een park." Na een klein jaar kwam de gedroomde woning op haar pad. "Toen ik hier voor het eerst binnenliep was het liefde op het eerste gezicht. Je hebt hier de rust van buitenaf wonen en toch ben ik in een kwartier met de metro in de stad."

Puntjes op de i

De vorige bewoners van het appartement woonden er lang en dat was te zien. Maar daar kon Catharina goed doorheen kijken. Om het appartement helemaal naar haar zin te maken kregen de muren een frisse laag verf en kwam er een nieuwe vloer in. Binnenkort laat ze met toestemming van Woonstad een paar kleine aanpassingen aan de keuken en de badkamer uitvoeren.

Leeftijd omlaag

Nu ze hier een paar maanden woont, heeft ze haar draai wel gevonden. En de nieuwe buren? "De meeste mensen die hier wonen zijn wel wat ouder, ik haal de gemiddelde leeftijd van de portiek omlaag. Met sommigen maak ik af en toe een leuk praatje. In dit complex heb je eigenlijk niet door dat het een seniorenflat is, dat vind ik heerlijk."