Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

‘Door de verbouwing kan ik hier blijven wonen’

23 september 2020

Ron Schouten (77), bewoner en lid van de werkgroep van bewoners van de Palladioflat in Rotterdam Prinsenland, die de komende twee jaar grondig wordt gerenoveerd: “Woonstad Rotterdam bespreekt met ons wat er gaat gebeuren. Zo zijn we in Den Haag bij een soortgelijk project wezen kijken om de geluidsoverlast te ervaren en van bewoners daar te horen wat ons te wachten staat. Als je midden in de bouw staat kun je je er pas echt een voorstelling van maken. Maar herrie went ook op een of andere manier. Bovendien krijgen we allemaal een vergoeding van Woonstad voor de overlast. Ik ga lekker ergens koffie drinken als ze bij mij binnen bezig zijn.”

Leven lang blijven

“Ik neem de overlast voor lief, omdat ik blij ben met de verbouwing. De woningen krijgen een betere uitrusting, zoals een goede videofoonverbinding, betere verwarming, goed hang- en sluitwerk, brandwerend materiaal. Een meer gecontroleerde kwaliteit. Daardoor wordt het voor mij makkelijker hier mijn leven lang te blijven. Lekker tussen mijn eigen spullen. En in de buurt is alles wat ik nodig heb.”

Witte panelen

“Ik ben iemand die technische vragen stelt. Hoe werkt dit? Waarom kiezen jullie daarvoor? Wat kunnen we verwachten van die techniek? Zo vroeg ik me in de werkgroep af waarom in de proefwoningen gekozen was voor grijze panelen achter de verwarmingen. Voor de rest is de hele uitrusting wit. Woonstad Rotterdam heeft voor de rest van de flats nu witte panelen besteld.”


Goede planning

“Met de werkgroep is overleg, maar de rest van de bewoners wordt ook goed op de hoogte gehouden. Er is een goede planning gemaakt, op de monitor in de hal staat ook wat er gaat gebeuren. Bewonersbegeleiders houden contact en je kunt ze altijd bellen. Er is dagelijks spreekuur en de technische mannen kun je ook aanspreken, die nemen de tijd voor je.”

Hulp

“Door de nieuwe waterleiding voor de verwarming komt de plint 12 cm naar voren. Als je daar een kast hebt staan, zoals ik, komt die dus 12 cm van de muur. We wisten dat vooraf. Ik heb 1.000 boeken ingepakt, een verhoging gemaakt en nu staat de kast, iets hoger, weer tegen de muur. Ik kan dit zelf, maar we krijgen herhaaldelijk hulp aangeboden. Als zelf sjouwen echt niet lukt, komen ze helpen.”