Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

“De verhuizing van mijn 91-jarige moeder motiveerde me als woonwensconsulent”

02 januari 2019

Voor Spip Heijman was haar eigen moeder een reden om volmondig ‘ja’ te zeggen toen haar werd gevraagd of ze interesse had in de functie van woonwensconsulent. “Mijn moeder is 91 jaar oud en woonde tot voor kort in mijn geboortehuis. Ze brak haar heup en wij stonden doodsangsten uit!” Uiteindelijk verhuisde ze naar een toegankelijke woning. “Regelmatig zegt ze dat ze dat veel eerder had moeten doen. Precies dat motiveert me in deze functie.”

Voor Spip Heijman was haar eigen moeder een reden om volmondig ‘ja’ te zeggen toen haar werd gevraagd of ze interesse had in de functie van. “Mijn moeder is 91 jaar oud en woonde tot voor kort in mijn geboortehuis. Ze brak haar heup en wij stonden doodsangsten uit!” Uiteindelijk verhuisde ze naar een toegankelijke woning. “Regelmatig zegt ze dat ze dat veel eerder had moeten doen. Precies dat motiveert me in deze functie.”

Het belang van zorgeloos wonen

Als administratief medewerker had Spip vooral telefonisch contact met huurders. “Dat contact wordt nu intensiever en dat vind ik juist leuk. We willen grondig onderzoeken wat ze precies willen. Is de huidige woning geschikt voor de toekomst? Staan ze open voor een verhuizing? Waarom wel of niet? Waarom zien ze er tegenop? Hoe kunnen we ze helpen? Op die vragen hoop ik antwoord te krijgen.” Spip is ervan overtuigd dat ze mensen echt kan helpen. Per augustus 2018 gaat de pilot van Woonstad Rotterdam op Zuid van start: ouderen ontvangen een folder en kunnen op basis daarvan reageren.

Ik wil op huisbezoek gaan om kennis te maken en vertrouwen te kweken

— Spip

 Op Zuid staat Spip een mooie klus te wachten. Als het contact eenmaal is gelegd, wil ze op huisbezoek bij bewoners voor een persoonlijke kennismaking. “Dat lijkt me belangrijk voor het vertrouwen. Ik wil graag horen wat ze te zeggen hebben en achterhalen wie ze zijn en wat ze willen.”

Wonen op een zeeschip

Wonen is belangrijk in een mensenleven, vindt Spip. “Iedereen heeft onderdak nodig. Aan die basis wil ik graag bijdragen.” Spip woont zelf op een zeeschip van 40 meter: hoe kijkt ze vanuit haar woonsituatie tegen toegankelijk wonen aan? “Ik ben nu 55 jaar en nog erg mobiel.” Dat is zacht uitgedrukt: Spip doet aan judo, klimmen en turnen. Met haar fysieke gesteldheid zit het voorlopig dus goed. “Laatst had ik het erover met mijn man: we hopen hier tot ons negentigste te wonen. De tijd zal het leren, want je moet natuurlijk wel realistisch blijven.”