Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

“Ik ben eigenwijs en zoek altijd ruimte tussen de regels om mensen te helpen”

04 februari 2020

Saskia van Hese begon ooit als schoonheidsspecialiste. Ze haalde geen voldoening uit het ‘gefrunnik’, maar vooral uit het sociale aspect ervan. De Sociale Academie was haar op het lijf geschreven! Ze werkt sinds 1982 als maatschappelijk werker bij Woonstad Rotterdam. Sinds dit jaar doet ze dat als woonwensconsulent voor regio West. Ze vertelt waarom ze haar nieuwe functie juist nu zo belangrijk vindt.

Het belang van zorgeloos wonen

Ouderen zijn genoodzaakt steeds langer thuis te wonen. Des te belangrijker dat een huis daarop is ingericht, stelt Saskia. “Voor sommige ouderen wordt het steeds lastiger om zorgeloos te wonen. Díe ouderen wil ik helpen.” Dat doet ze door te inventariseren hoe deze doelgroep woont, of die woonsituatie nog passend is en door ze indien nodig te helpen bij de verhuizing naar een andere woning. “Sommigen willen daar niets van weten, simpelweg omdat ze gehecht zijn aan hun huis.” Saskia snapt dat, maar geeft zich niet zomaar gewonnen. “Vaak blijkt naderhand dat mensen écht zijn geholpen met de verhuizing naar een toegankelijke woning.”

Als woonwensconsulent toon ik veel begrip, maar geef niet snel op!

— Saskia

 Goed luisteren, dat vindt Saskia een belangrijk aspect binnen haar functie. “Wees geduldig en weet wanneer je je mening moet geven. Als woonwensconsulent toon ik begrip, maar ik geef niet snel op!” Woonstad werkt voor sommige complexen tevens met een Wens en Wachtmodel, vertelt Saskia. “Bewoners kunnen zichzelf daar op eigen initiatief inschrijven voor hun droomwoning.”

Roti als dank

Dat Saskia zich nu volledig mag richten op de woonwensen van ouderen binnen haar gebied, vindt ze een goede zaak. Een groot voordeel van haar functie? “Mensen zijn ontzettend dankbaar. Ik had laatst te maken met een echtpaar waarvan de man in verpleeghuis De Leeuwenhoek zat. Hij mocht pas weer thuis wonen wanneer er een woning met lift beschikbaar was. Toen ze eenmaal een huis in een complex met lift kregen toegewezen, viel zijn vrouw me huilend om mijn nek. ‘Lust je roti?’ vroeg ze. De volgende dag kwam ze langs bij ons kantoor: de hele afdeling kon roti eten!”