Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

80 nieuwe sociale huurwoningen in Nieuw Kralingen

22 februari 2022
Huren bij Woonstad

Nieuw-Kralingen is de nieuwe Rotterdamse stadswijk naast het Kralingse Bos. Langs de Bosdreef vind je straks een mix van sociale huur-, vrije sector huur- en koopwoningen. Wij gaan hier 80 woningen sociaal verhuren: mooie, lichte appartementen op loopafstand van de Kralingse Plas. De eerste bewoners kunnen er naar verwachting eind 2023 in.

AI- Totaal-beeld -80 sociaal - Woonstad

Meer ruimte voor sociale huur

Met deze 80 nieuwe sociale huurappartementen zorgen we voor meer goede en betaalbare huurwoningen in de stad. Naast de sociale huurappartementen worden er ook koopwoningen en huurwoningen voor mensen met een middeninkomen gebouwd in Nieuw Kralingen. Zo is het straks een echte nieuwe stadswijk.

Prettig en mooi wonen

Nieuw Kralingen wordt een heerlijke plek om te wonen: je loopt uit je voordeur zo naar het bos of de Kralingse Plas. De 80 sociale huurwoningen komen langs de Bosdreef. Deze weg wordt voor het project een stukje opgeschoven. Het worden vooral driekamerappartementen met alle kamers op één verdieping, in een woongebouw met een lift. De woningen zijn licht door de hoge ramen en krijgen vloerverwarming.

In de eerste fase van het nieuwbouwproject worden 400 woningen gebouwd. Onze 80 sociale huurwoningen horen daarbij. Als de wijk klaar is, zijn er in totaal zo’n 800 woningen gebouwd door Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK). Het ontwerp is van architectenbureau INBO.

Lees verder over onze woningen op www.woonstadrotterdam.nl/nieuw-kralingen.

Meer informatie over de ontwikkeling van Nieuw Kralingen staat op www.nieuwkralingen.nl.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.