Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bewoners besparen energie en geld dankzij Energie Challenge

Breman legt installatie aan op de Josephstraat
31 maart 2021
Duurzaamheid

Eind 2019 was onze Energie Challenge. Een wedstrijd waarbij we bedrijven vroegen om nieuwe oplossingen te bedenken voor het verduurzamen van bestaande woningen. Breman is een van de vijf winnaars. Zij hebben vorige week hun nieuwe installatie aangelegd in de Josephstraat.

Energie én geld besparen door de Energie Challenge

Eind 2019 was onze Energie Challenge. Een wedstrijd waarbij we bedrijven vroegen om nieuwe oplossingen te bedenken voor het duurzamer maken van bestaande woningen. Uit deze wedstrijd kwamen vijf winnaars. Breman is één van de vijf winnaars van de Energie Challenge. Zij hebben eind maart 2021 zeven woningen in de Josephstraat in het Oude Westen aangesloten op een innovatief energiebesparingssysteem. Na Wocozon is dit de tweede winnaar die hun plan in de praktijk brengt. 

Wat voor installatie is het?

De nieuwe installatie van Breman is een aanvulling op de CV-ketel. Op het dak zijn warmtepompen en PV-panelen geplaatst. De warmtepompen zorgen voor warm water voor de verwarming. Als het écht koud wordt neemt de CV-ketel automatisch de verwarming over. De CV-ketel blijft voor warm water voor afwassen en douchen zorgen.

De PV-panelen leveren elektriciteit op. De opgewekte elektriciteit is voor bewoners. Dit levert een lagere energierekening op. Daarnaast zijn de huidige ventilatieboxen vervangen door nieuwe. Deze zijn energiezuiniger. De sensoren op de nieuwe ventilatieboxen zorgen voor een optimale luchtkwaliteit in de woning. De geventileerde warme lucht wordt hergebruikt voor het verwarmen van het water. Zo ontstaat een energiezuinig systeem.

Ook radiatoren besparen energie en geld

In de woning zijn de radiatoren in de keuken en badkamer vervangen door radiatoren met thermosstaatkranen die minder energie kosten. We hebben berekend dat dit de bewoners gemiddeld € 10,- per maand gaat opleveren. Het komende jaar gaan we het systeem en het verbruik monitoren.

We gaan door!

Voordat we weer gaan stoken hopen we dat de systemen van twee andere winnaars aangelegd worden: Escom en HR Solar. Deze systemen zijn geheel gasloos. De laatste winnaar bleek zijn toepassing helaas niet binnen de kaders van Energie Challenge te kunnen uitvoeren.  

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.