Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bewonersverhalen deel 2: wanneer je moet verhuizen

31 januari 2023
Huren bij Woonstad verhuizen

Je huurt een huis van Woonstad Rotterdam en je voelt je er thuis. Je kent de mensen uit de buurt. Maar dan krijg je te horen dat je huis binnenkort wordt gesloopt. Je moet noodgedwongen verhuizen. Wat doet dat met je? En hoe pak je zo’n verhuizing aan? In deze serie vertellen huurders van Woonstad Rotterdam over hun ervaringen. Ze geven tips aan anderen die voor dezelfde uitdaging komen te staan.

Bajonetstraat

Jarenlang reisde Tania Hewitt voor de liefde heen en weer tussen Suriname en Nederland. Tien jaar geleden verhuisde ze voorgoed naar Nederland. In 2015 kreeg ze samen met haar man en vier kinderen via Woonstad Rotterdam een huis in de Bajonetstraat in de wijk het Oude Westen. “Ik was meteen heel blij met het huis”, vertelt Tania. “Het was een maisonnettewoning met twee verdiepingen. Een ruime woning, al kwamen we eigenlijk één slaapkamer tekort. Mijn jongste dochter sliep daardoor bij ons op de kamer. Toch nam ik dat voor lief, want ik vond de buurt en de mensen zo fijn.”

Tania wist dat het wonen in de Bajonetstraat tijdelijk zou zijn. “Voor het tekenen van het huurcontract werd ons al verteld dat het huis gesloopt zou worden, omdat de funderingen niet goed meer waren. We kregen 1 jaar woongarantie”, herinnert Tania zich. “Uiteindelijk hebben we er zeven jaar met veel plezier gewoond.”

Meedoen

In 2019 kwam het bericht dat de sloopplannen definitief waren en dat het uitverhuizen van start ging. “Ik ben naar de informatieavond gegaan en ben daarna meteen lid geworden van de bewonerscommissie. Ik zit namelijk graag bovenop het laatste nieuws”, lacht ze. “Dat is ook mijn tip aan anderen die moeten uitverhuizen: doe mee. Maak gebruik van de informatiemomenten die er zijn. Dan weet je wat er speelt en kom je niet voor verrassingen te staan. Dat scheelt een hoop stress.”

Geen zorgen

Tania heeft zich dan ook geen zorgen gemaakt of het allemaal wel goed zou komen met een nieuwe woning. “We kregen 2,5 jaar de tijd om een andere woning te vinden. Laura Loesberg, de verhuurmakelaar van Woonstad Rotterdam, heeft ons daar enorm bij geholpen. Ondanks dat we midden in de corona periode zaten, ging Laura echt als een trein”, lacht Tania. “Ze heeft alle bewoners gebeld en naar ieders woonwensen gevraagd. Inmiddels hebben de meesten van de 79 bewoners al een nieuw huis gevonden. En allemaal in de buurt. Op één iemand na, maar die is op eigen verzoek in Capelle aan den IJssel gaan wonen. In dezelfde straat als haar zoon.”

Paleisje

Tania tekende in oktober 2022 het huurcontract voor haar nieuwe woning in de Grasstraat. “Toen Laura mij vertelde dat deze woning vrij kwam, ben ik meteen door de ramen gaan gluren. Ik zag de ruime keuken met dubbele wasbak en zei: ‘dit is mijn huis’.” Bij de officiële bezichtiging wist Tania het helemaal zeker. “Alles zag er keurig netjes uit. En helemaal fijn: mijn jongste dochter heeft eindelijk haar eigen slaapkamer, net als haar drie oudere broers. Er is een douche op de eerste verdieping en een ligbad op de tweede. En als bonus hebben we ook nog een tuin. Ik voel me echt gezegend met dit huis”, straalt ze. “De Bajonetstraat was fijn, maar dit is mijn paleisje.”

Puntjes op de i

Na het tekenen van het huurcontract is Tania’s man een paar weken aan de slag gegaan om in het huis de puntjes op de i te zetten. “Hij is echt een pietje-precies, dus hij wilde per se alle wanden opnieuw stucen. Ook heb ik de keukenkastjes laten wrappen met folie, zodat deze qua kleur meer naar mijn smaak zijn. Daarna hebben onze familie en vrienden geholpen met verhuizen”, gaat Tania verder. ”Dat was met zestien man sterk binnen één dag gepiept. Ook heel fijn dat Woonstad flexibel was met de sleuteloverdracht. Dat maakte het plannen van de verhuizing extra makkelijk voor ons.”

Luisterend oor

Tania vindt dat Woonstad Rotterdam echt haar best doet om zoveel mogelijk naar de wensen van huurders te luisteren. “Zo heeft Woonstad op verzoek van de bewonerscommissie toegezegd dat er straks in de nieuwbouw van de Bajonetstraat ook een aantal sociale huurwoningen komen voor diegenen die willen terugkeren. Want voor sommige bewoners blijft het spannend om te moeten verhuizen. Vooral voor ouderen. Zij wonen vaak al tientallen jaren in de wijk. Anna-Maria Carbonaro, de wijkconsulent van Woonstad, gaat daarom met iedereen persoonlijk in gesprek en bekijkt wat er nodig is qua hulp. Bijvoorbeeld een afspraak voor het grofvuil of de verhuisservice van Pameijer.”

Het hele verhuizingsproces heeft Tania geïnspireerd om zelf ook verhuurmakelaar te worden. “Ik heb de opleiding al afgerond en doe nu ervaring op bij een woningcorporatie als medewerker op de klantenservice afdeling. Ik ben er klaar voor!”

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.