Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bloemen Rotterdam: meer dan geschikt voor de Oude Binnenweg

10 mei 2022
Ondernemers

Je kunt de kleurrijke bloemenzaak van Elvira Hoogerwerf niet missen als je over de Oude Binnenweg loopt. Haar opa begon het familiebedrijf in Spangen, haar ouders verhuisden de winkel naar het centrum. En nu, voor het eerst in 88 jaar, huurt Bloemen Rotterdam een bedrijfsruimte van Woonstad. “Deze ruimte is beter en moderner dan wat we hadden.”

Bloemen_Rotterdam_Ondernemersverhaal_Woonstad_Rotterdam_1

“Onze winkel zit al 25 jaar in de straat,” vertelt Elvira, “maar eerst zaten we drie deuren verderop. Sommige klanten merken niet eens dat we verhuisd zijn. Die zeggen: ‘Wat hebben jullie veel verbouwd!’”

Beter en moderner

De plek in het centrum van Rotterdam was ineens niet meer zeker toen haar verhuurder haar oude pand verkocht. Toevallig kwam er een ruimte van Woonstad drie deuren verderop vrij. Elvira ontdekte dit heel simpel: “Er stond heel groot ‘te huur’ op! Deze ruimte was beter en moderner. Ik vind het leuk dat je hier nog originele details ziet. De glas-in-loodramen bijvoorbeeld. Hartstikke mooi.”

Bloemen_Rotterdam_Ondernemersverhaal_Woonstad_Rotterdam_5

Verse bos

“We hebben veel vaste klanten. Mensen uit Spangen, die vroeger naar de winkel van mijn ouders kwamen, komen al sinds we naar het centrum verhuisd zijn hiernaartoe. Zeker als ze een bijzondere bos willen, om cadeau te geven bijvoorbeeld. Ook leveren we veel aan bedrijven. Denk aan winkels die een verse bos bloemen op tafel willen. Of organisaties die een boeket sturen aan medewerkers die zoveel jaar bij de zaak zijn.”

Past helemaal in het straatje

Als we een bedrijfsruimte verhuren, kijken we altijd of de ondernemer past in de straat. Dat was in dit geval wel duidelijk. “Het was eigenlijk snel geregeld. Er is een gietvloer in de zaak gelegd. Dat heb je als bloemenzaak wel nodig met al dat water. Zelf hebben we de planken opgehangen. Dat was nog een hele klus. De muren zijn van dun gipsplaat gemaakt, dus de planken met zware vazen vielen zo naar beneden. Maar we hebben het geregeld. Sommige planken heb ik verstevigd met pilaartjes die nog uit de zaak van mij opa komen.”

Nieuwsgierig naar deze prachtige bloemenzaak? Kijk op www.bloemenrotterdam.nl of loop langs op Oude Binnenweg 95A.

    

Ook op zoek naar een bedrijfsruimte?

Bekijk ons aanbod bedrijfsruimtes.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.