Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Coronaproof kijkdagen in voorbeeldwoning Pendrecht

24 juni 2020

In Pendrecht werken we aan het verbeteren van woningen. Dat betekent dat we de woningen comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maken. Afgelopen week werd de voorbeeldwoning aan de Halsterenstraat geopend. Bewoners van de eengezinswoningen namen een kijkje in de voorbeeldwoning, uiteraard met coronamaatregelen.

“Een voorbeeldwoning maken we zodat bewoners zien hoe hun huis kan worden”, vertelt Theo Noordermeer, projectleider. Als de bewoners instemmen met de verbeteringen krijgen de woningen een grote opknapbeurt.  Theo: “We isoleren de woningen en vergroten het toilet, de badkamer en de keuken. Vooral de keuken wordt een heel stuk ruimer. Alle buitenkozijnen, ramen en de voordeur worden vernieuwd. Ook gaan de woningen van het gas en over op stadsverwarming. Nieuwe bergingen in de tuin en zonnepanelen op het dak maken ook onderdeel uit van de renovatie. De bewoners krijgen  een elektrisch kookstel en een nieuwe pannenset. Bovendien worden de woningen opgeleverd met laminaat in de keuken en gang.”

Coronaproof rondkijken

Mevrouw Leverock, een van de bewoners, kwam ook op bezoek. “Het is echt heel mooi geworden en ik ben blij dat dit ondanks corona allemaal door kan gaan. Al is het voor mij al routine. Ik werk in de zorg, dus het is bijna normaal geworden.” Natuurlijk zijn er ook hier gepaste maatregelen. Theo: “Buiten staat zeep om je handen te desinfecteren en we hebben nu een privérondleiding op afspraak met twee personen per keer in de woning. Dat is een voordeel: we hebben nu nog meer aandacht om bewoners goed te vertellen wat er allemaal verandert in de woning. Normaal heb je een grote groep mensen in een keer in de modelwoning, maar dat gaat nu even niet.”