Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

De eerste paal is geslagen in het Lusthofkwartier!

6 april 2021
Verbouwen en onderhoud

In een woning aan de Beneden Oostzeedijk is de eerste paal geslagen voor het funderingsherstel in Kralingen. Samen met Dura Vermeer en de huurders herstellen we de funderingen en knappen we ruim 200 woningen en bedrijfsruimtes op in het Zuidelijk deel van het Lusthofkwartier.

Hoe we dit doen

Frank Boersma, uitvoerder bij Dura Vermeer: “Om bij de funderingen te kunnen komen gaat de begane grondvloer eruit. De vervuilde grond wordt vervangen voor schoon zand en dan kan het funderingsherstel beginnen. We rijden een kleine heimachine de woning in om te heien. Als dit klaar is, herstellen we de vloeren, wanden en plafonds. We zorgen voor een goede isolatie, zodat bewoners straks geen last meer hebben van vocht of tocht in de woningen.”

Ondersteunen bewoners

De bewoners krijgen te maken met overlast. Om het ze zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we rustwoningen en coronaproof werkplekken ingericht voor bewoners en omwonenden. En de huurders van Woonstad krijgen een financiële vergoeding.

Mooier, veiliger en beter

Als de werkzaamheden gedaan zijn, staan de woningen er weer stevig en mooi bij. Meer informatie over wat we precies gaan doen vind je bij renovatieproject Lusthofkwartier deel 3.