Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Dit Italiaanse gezin wil nooit meer weg uit Crooswijk

24 maart 2020
Thuis bij

Vrolijk doet kraamverzorgster-in-opleiding Solange Grosso (42) op een maandagmiddag haar voordeur open. Aan haar voeten loopt een nieuwsgierige hond en in de woonkamer zit haar 10-jarige dochter Sveva op de bank. Papa Mirko (45) is nog op het werk. In het huis aan de Nieuwe Crooswijkseweg wonen zij sinds kort. Met de hond, die geadopteerd is uit een asiel in Bosnië, een fret, parkieten en een kom vol vissen. Over twee weken komt ook oma uit Italië bij het gezin in huis wonen. Solange vertelt.

Nieuwe Crooswijkseweg huurders Solange en Mirko

‘Voor oma zijn we verhuisd. Mijn schoonvader is pas overleden en ze kan niet meer in haar eentje wonen. Wij komen oorspronkelijk ook uit Italië. Al een tijdje wonen we in het buitenland; eerst in Ierland en inmiddels al vier jaar in Rotterdam. Eigenlijk ligt mijn hart op drie plekken.

Nieuwe Crooswijkseweg huurders Solange en Mirko

Blij in Crooswijk

Toen we vier jaar geleden naar Nederland verhuisden, kwamen we direct in Crooswijk te wonen. Eigenlijk ging dat per toeval. We wisten nog helemaal niets van de stad en vertrouwden blindelings op onze makelaar. Die had twee panden in de aanbieding. Eén in Delfshaven en één in Crooswijk. Volgens hem was Crooswijk gezelliger. Spijt hebben we geen moment gehad van die keuze.

Wat er zo leuk is in deze wijk? Er wonen Nederlanders, Chinezen, Turken, Surinamers, Marokkanen, Italianen - en er wordt veel leuks georganiseerd. We doen elk jaar mee met Koningsdag. Dan zijn er overal leuke kraampjes, wordt er muziek gespeeld en afgelopen jaar kon je je fiets laten versieren.

Ook Sveva vindt het leuk hier. De Talmaschool om de hoek, waar ze alleen zou blijven voor de schakelklas, heeft ze niet meer verlaten. Er zijn kleine klassen en er is veel persoonlijke aandacht. Een jaar geleden won ze zelfs een ontwerpwedstrijd van de gemeente, waardoor er nu een door haar ontworpen speeltuin in de buurt is: speeltuin Natuurland bij de Schapendreef. Met een parcours, hangmatten en een grote klimtoren.

Dit huis van drie verdiepingen is echt ideaal voor onze familie.

Solange


Ideaal voor onze familie 

Toen we op zoek gingen naar een nieuwe, grotere woning, wilden we dan ook heel graag weer iets in Crooswijk vinden. Voor Woonstad kozen we omdat er een goed aanbod aan grotere woningen is. Veel andere makelaars verhuren bijna alleen maar appartementen. Maar we waren ook blij dat er geen makelaarskosten of dubbele huur bovenop kwam.

Toen we het huis mochten bezichtigen, waren we nog wel een beetje huiverig. Op de muren zaten vlekken. En een van de wanden had een grote muurschildering die niet naar tevredenheid was weggewerkt door de vorige bewoners. Gelukkig konden we ook zien dat het huis heel veel mogelijkheden biedt. Woonstad vernieuwde het nodige in de woning; zo was de badkamer behoorlijk opgeknapt. En we kregen 500 euro om de muren zelf te verfrissen. Daar hebben we muursaus van gekocht.

Dit huis van drie verdiepingen is echt ideaal voor onze familie. Er is genoeg ruimte voor alle familieleden. En we kunnen niet wachten om in de zomer op ons terras te barbecueën!’


Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod vrije sector huurwoningen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.