Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Een droomwoning in Kralingen gekocht

Een zoektocht in een krappe woningmarkt
01 juli 2019
koop kopen koopwoning

Esmee (25) begint haar wooncarrière als student in een studio van Stadswonen Rotterdam; dé Rotterdamse studentenhuisvester en onderdeel van Woonstad Rotterdam. Als zij haar vriend ontmoet en er plannen zijn om samen te wonen, moeten ze kiezen tussen huren of kopen. Ze besluiten voor het laatste te gaan. Esmee vertelt over haar avonturen op de woningmarkt.

Gerdesiaweg koper Esmee

Tijdens mijn studie verhuisde ik van Oud-Beijerland naar Rotterdam en huurde ik een studio op een prachtige locatie in de stad: op Kop van Zuid. Na mijn studie ging ik aan de slag als webredacteur en had ik het nog steeds prima naar mijn zin in mijn studio. Tot een jaar geleden. Toen wilden mijn partner en ik gaan samenwonen. We begaven we ons vol goede moed op de huidige, krappe woningmarkt. Naïef als we destijds waren, schrokken we toen we merkten hoe het eraan toeging. Zo was een bezichtiging met minstens tientallen anderen heel gewoon. Tijd voor vragen was er niet. Ook was het aanbod mager, er was weinig dat aan onze wensen of ons budget voldeed. Dus stelden we langzaam maar zeker onze eisen bij en rekten we telkens weer ons budget op. Totdat we Woonstad in het vizier kregen.

Gerdesiaweg koper Esmee

In een pittige woonmarkt vonden we binnen een week deze topplek.

Esmee

Vertel. 

Een collega tipte me, zij was erg enthousiast over Woonstad. Ik bekeek het aanbod online en was verrast door wat ik daar aantrof. De foto’s van de woningcorporatie oogden minder gelikt en niet alle woningen leken in al te goede staat te verkeren - maar de prijzen waren aantrekkelijk. Ik besloot te gaan kijken bij een woning die me aansprak en die voldeed aan mijn ooit-zo-zorgvuldig opgestelde eisen. De woning had een extra slaapkamer, een open keuken en een buitenruimte. Er kwamen drie andere stellen op af.

De bezichtiging was een verademing. Güner, de verkoopmakelaar van Woonstad, was onwijs aardig, en er was ruimte voor vragen. Dat was ik niet meer gewend. En niet onbelangrijk: ik vond de woning direct top. Het zag er goed uit en had een nieuwe badkamer en keuken. Er was zelfs een voor- én achtertuin. Ik wist zeker dat ik hier iets moois van kon maken.

 

Gerdesiaweg koper Esmee

En toen?

Toen moest er geloot worden. En ik was de gelukkige! Binnen een week was de koop rond. Tussendoor mocht ik van Woonstad altijd even langsgaan als ik iets wilde opmeten en een lekkage in de badkamer werd snel opgelost Het klussen nam in totaal twee volle weken in beslag, met hulp van familie en vrienden. Inmiddels is het huis precies zoals ik het hebben wil: stoer, warm en groen.

Gerdesiaweg koper Esmee

Durf te dromen.

Eigenlijk had ik geen duidelijke voorkeur voor een locatie, alhoewel Kralingen een stiekeme wens was die buiten bereik leek tot ik deze woning kreeg. Kralingen is een dorp in een stad dat aanvoelt als thuis. In mijn straat zeggen we elkaar gedag en ik ken mijn buren, die houden zelfs mijn rozenstruiken bij als ik op vakantie ben. Dat ik zo dicht bij de Kralingse Plas woon vind ik heerlijk. Er zijn zoveel leuke plekken rondom de Plas en aan de Oudedijk. Afobaka is mijn favoriet, verrukkelijk Surinaams eten. Het is een luxe dat veel voorzieningen op loopafstand zijn: verschillende supermarkten, een ouderwetse slager, koffiebarretjes, een ijssalon en een Hema. Boodschappen doe ik graag op de markt op de Binnenrotte, ook al zo dichtbij.  

Gerdesiaweg koper Esmee

Nog tips voor andere woningzoekers?

Een open deur: bekijk het aanbod van Woonstad. Dat was mijn redding toen ik op het punt stond mijn huizenzoektocht op te geven. Probeer wel door schoonheidsfoutjes heen te kijken. Van de buitenkant vind ik mijn woning er niet zo mooi uitzien, maar daar zie je van binnen niets van.

Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod koopwoningen