Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Een signature sandwich bij Il Capo

30 januari 2020
bedrijfsruimte

Op de toonbank van de pas geopende Italiaanse trattoria Il Capo aan de Lusthofstraat staan flessen prosecco, limoncello en kookboeken van bekende tv-koks als Jamie Oliver en Anthony Bourdain. Een van de wanden is van baksteen. Aan de andere wand: een uitvergrote foto van de Italiaanse filmster Sophia Loren. ‘Hier komen mensen die het verschil weten tussen schouderham en achterham,’ zegt een van de eigenaren, Pascal de Kimpe.

Il Capo Lusthofstraat

Het team van Il Capo - Pascal, zijn vrouw Tamara, vriend Sander en diens vrouw Lientje - stond voorheen op de markt. Pascal noemt de trattoria een uit de hand gelopen grap, voortgekomen uit een passie voor eten.

‘Vaak kwam ik in zaken en was de koffie slap, de thee belabberd en op de broodjes lagen enorm dikke plakken ui. Wij willen de lekkerste Italiaanse broodjes van Rotterdam verkopen.’ Door de zaak met een groepje vrienden te beginnen, hoopt Pascal het ook vooral een gezellige bezigheid te houden.


Twee jaar wachten

Inmiddels lopen de klanten al af en aan voor de signature Il Capo pastramisandwich. Een deel van het vlees wordt gehaald bij de slager op de hoek, de rest komt uit Italië. De Italiaanse wijnen levert buurtslijterij Den Toom. Voor de zomer staat een groot buitenterras op de planning.

Maar voor het zover was, moest het viertal twee jaar wachten. Het pand vonden ze al in 2018. De bloemist aan de overkant, met wie Tamara een praatje maakte, kwam met de gouden tip over de leegstaande winkel. De Kimpe: ‘De locatie vonden we ideaal! De Lusthofstraat is een charmante straat, met veel mogelijkheden. En het is leuk hoe gemêleerd de inwoners van Rotterdam, en van Kralingen, zijn. Van studenten tot oud geld en arbeiders.’

De locatie vonden we ideaal! De Lusthofstraat is een charmante straat, met veel mogelijkheden.

Pascal


Liefde voor de Lusthofstraat

Het ondernemersviertal kocht de vorige eigenaar uit. Maar Woonstad Rotterdam nam eerst de hele fundering op de schop en verving de toiletgroep. Een klus die erg uitliep. ‘Gelukkig hielden Claudia en Marion van Woonstad ons goed op de hoogte,’ zegt de Kimpe. ‘En het was leuk om mee te maken dat ze zo enthousiast waren over ons plan. Ook zij hebben liefde voor de Lusthofstraat.’

Of ze de markt niet gaan missen? ‘Jawel,’ zegt De Kimpe. ‘Maar de gezelligheid hebben we meegenomen!’


Ook op zoek naar een bedrijfsruimte?

Bekijk ons aanbod bedrijfsruimtes.