Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Een sociale huurwoning vinden

Handige tips die het vinden van een woning iets makkelijker maken.
26 februari 2021
Tips

We vallen direct met de deur in huis: makkelijk is het op het moment niet om een sociale huurwoning te vinden. We werken er hard aan om meer sociale huurwoningen te bouwen, maar dat is niet zomaar gedaan. En de vraag blijft hoog. We hebben geen tovermiddel waarmee je toch snel een huurwoning vindt, maar helpen je wel graag op weg. Dan weet je welke mogelijkheden er zijn.

Bewoner Gina doet voordeur dicht

Stap 1: inschrijven bij Woonnet Rijnmond               

Om een sociale huurwoning bij ons te huren, moet je ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond. De tip hierbij is: schrijf je zo vroeg mogelijk in en laat je kinderen dit ook doen. Je kunt je vanaf 18 jaar inschrijven. 

Kijk voor je reageert op een woning goed of je voldoet aan de voorwaarden om de woning te huren.

 Extra tip:

Wanneer je een huurwoning hebt gevonden, vervalt je inschrijfduur. Pas je adresgegevens zo snel mogelijk aan op Woonnet Rijnmond. Je begint dan opnieuw met het opbouwen van inschrijfduur. Dit kan onder ''mijn account'' via ''wijzig mijn gegevens''.

Stap 2: slim zoeken als je nog niet lang ingeschreven staat

Zoals gezegd is het vinden van een sociale huurwoning niet makkelijk. Vaak moet je gemiddeld zes tot acht jaar ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond om kans te maken. Sta je nog niet zo lang ingeschreven, dan verhoog je je kansen met deze tips:

  1. Woonnet Rijnmond plaatst iedere dag om 20.00 uur ‘Direct Kans-woningen’ op hun website. Voldoe je aan alle voorwaarden en reageer je als eerste? Dan sta je bovenaan de lijst.
  2. Kijk bij de loting-woningen van Woonnet Rijnmond. Bij deze woningen gaat het niet om inschrijfduur. De woning wordt verloot onder de mensen die hebben gereageerd. Je moet wel aan de voorwaarden voldoen en mensen met urgentie krijgen voorrang.
  3. Kijk ook bij de woongebouwen (complexen) op Woonnet Rijnmond. Je kunt niet reageren op een gebouw, maar wel op de woningen (clusters). Als je doorklikt naar een woongebouw, dan zie je of hier woningen vrij zijn.
  4. Verruim je zoekgebied. In en om het centrum van Rotterdam is het lastig om een woning te vinden, net daarbuiten maak je meer kans.

Heb je echt heel snel een woning nodig, kijk dan of je recht hebt op urgentie.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.