Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Een sociale huurwoning. Wat moet ik regelen?

Handige tips voor jou als nieuwe huurder van Woonstad Rotterdam
9 februari 2021

Als nieuwe huurder komt er veel op je af. We helpen je graag, zodat je niets vergeet. In de video hieronder zie je wat je als nieuwe huurder moet regelen én ontdek je handige tips. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt en prettig in je nieuwe woning woont.

Heel handig: je kiest zelf in de video waarover je meer wilt weten door op de buttons te klikken. Zo loop je er snel en makkelijk doorheen.

 

Regel het allemaal in 1 week

Heb je het huurcontract getekend? Dan is tijd om een aantal dingen te regelen. Als je iedere dag iets doet, zit je binnen een week goed op je plek.

 • Dag 1: sluit een energiecontract af

  Warmte en licht maken een huis een fijne plek. En dat je koffiezetapparaat en televisie werken is ook wel handig. Zoek op tijd naar een energieleverancier.

 • Dag 5: geef je nieuwe adres door

  Aan de bank, huisarts, verzekeraars en organisaties waar je lid van bent zoals de bieb of een sportvereniging. En denk ook aan je familie en vrienden.

 • Dag 6: maak kennis met je buren

  Hoe eerder je ze kent, hoe makkelijker je hun gereedschap kunt lenen. En het is gewoon heel fijn om goed contact met je buren te hebben.

Zo, tijd om te genieten. We wensen je een fijne tijd in je nieuwe woning.

Meer weten?

Wil je nog meer weten over hoe het allemaal werkt bij Woonstad Rotterdam? We hebben hieronder een aantal leestips voor je. Dus pak een kop koffie en thee en duik in de wereld van Woonstad.

En als je het leuk vindt om handige woontips te krijgen, verhalen van andere bewoners te lezen en te zien welke bouwprojecten er zijn, volg ons dan via Facebook, Instagram, Twitter of Linkedin.

Leestips

 Extra tip:
Controleer of je inschrijving nog geldig is bij Woonnet Rijnmond. Zo niet, schrijf je dan opnieuw in. Handig voor als je later wilt verhuizen.