Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Eerbetoon aan rapper Feis met muurschildering

4 februari 2021
In de buurt

Rapper Feis, een icoon in Rotterdam West en ver daarbuiten. Een voorbeeld voor veel (Rotterdamse) jongeren. Iemand die hoop bracht en voor verbinding zorgde. Ja, die verdient een mooie plek in Rotterdam, zodat hij die hoop kan blijven brengen.

In de video vertelt Winston Bergwijn (rapper Winne) over Feis, zijn impact op de buurt en hoe belangrijk de muurschildering voor de mensen in de wijk is.


Feis

In de nieuwjaarsnacht van 2019 werd op de Nieuwe Binnenweg de Rotterdamse rapper Feis doodgeschoten. Feis -die in het echt Faisal Mssyeh heette- en zijn broer Bilal werden slachtoffer van een zinloze schietpartij na een ruzietje in een café. Rotterdam West, maar ook de rest van rappend Nederland was in shock. Rapper Feis was een bijzondere jongen, opgegroeid in een lastige buurt en een voorbeeld voor veel jongeren. Hij was een graag- en veel geziene gast op de West Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg. Samen met zijn familie woonde hij in een van onze woningen in Middelland.

Een schitterend eerbetoon

Toen rapper Winne en Lennard de Vlieger, twee vrienden van Feis, ons vroegen of zij een eerbetoon mochten maken op een pand van ons aan de West-Kruiskade, waren we blij om die plek te bieden. Het kunstenaarsduo TelmoMiel is op de dag dat Feis 35 zou worden begonnen met een levensgrote muurschildering als monument tegen zinloos geweld.

De reacties van vrienden, familie en mensen in en ver uit de buurt zijn prachtig. We zijn trots op de initiatiefnemers en de kunstenaars.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.