Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Goed omgaan met zorgen over studentenwoningen in De Esch

19 juni 2024
nieuwbouw

We hebben plannen voor de bouw van ongeveer 380 studentenwoningen in De Esch. Die worden eind 2025 opgebouwd uit flexwoningen . De plek van dit nieuwe gebouw komt tussen twee volkstuinverenigingen aan het Toepad. Voor de leden van de volkstuinverenigingen zal dit een verandering zijn. Om die reden zijn we met hen in gesprek. Zij hebben hun zorgen en bezwaren geuit. We zoeken nu samen naar oplossingen.

Tijdens het ontwikkelen van het plan eind 2022 zijn de twee besturen van de verenigingen gesproken. Toen de kans begin 2024 groter werd dat het plan uitgevoerd gaat worden, zijn er afspraken gemaakt hoe we de leden van de volkstuinverenigingen kunnen betrekken. Op 30 maart deelden we het plan met de leden. Ruim 70 leden hebben we gezien en bijgepraat. 

Dit zijn de zorgen van de volkstuinleden

“Er kwamen veel vragen over het plan, maar ook zorgen en opmerkingen voor verbetering”, vertelt Martijn Kok (Projectmanager Buurten in De Esch). “Maar er zijn ook zorgen waarover we verder in gesprek moeten. Denk aan zorgen over privacy: het zicht vanuit het nieuwe gebouw op de volktstuinen en mogelijke overlast van de toekomstige studenten. Ook zijn er zorgen over een scheiding tussen het gebouw en de volkstuinen, de hoogte van het gebouw en meer verkeer.” 

Samen zoeken we naar oplossingen

Na het luisteren naar de leden begrijpen we nog beter waar die zorgen vandaan komen. Tegelijk zien we een groei aan studenten die een woning zoeken. Eind 2023 stonden er 41.922 woningzoekende studenten ingeschreven bij Stadswonen (onderdeel van Woonstad Rotterdam). Dit zijn ongeveer 1.300 meer studenten dan een jaar eerder. “Als woningcorporatie hebben we de taak om te zorgen voor meer woningen. We snappen de zorgen van de leden van de volkstuinen ook. Daarom willen we samen zoeken naar de beste oplossingen voor hun zorgen,” vertelt Martijn.   

We gaan in juni in gesprek met de volkstuinleden

We gaan in juni apart in gesprek met de volkstuinleden die direct vanuit hun tuinen uitkijken op het geplande gebouw. Zij kunnen mogelijk de grootste zorgen hebben. Daar geven we veel aandacht aan. In september delen we de nieuwe ontwerpen van het gebouw met alle leden. Martijn: “Daarin hebben we zoveel mogelijk opmerkingen voor verbetering verwerkt. Of kunnen we uitleggen wat niet mogelijk is en waarom. Op 3 juli houden we een informatiebijeenkomst voor meer mensen in de omgeving: bewoners, sportverenigingen en bedrijven in De Esch. Ook vanuit hun is feedback welkom. Zodat wij kunnen onderzoeken wat we in de plannen kunnen verbeteren en daarmee zorgen wegnemen.” 

Meer weten over dit project? Kijk op de projectpagina.

Lees hier het eerste nieuws over de studentenwoningen.

 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.