Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Hoe bevalt het nieuwe wonen in de Wielewaal?

11 juli 2023
Huren bij Woonstad nieuwbouw

De nieuwe Wielewaal krijgt steeds meer vorm. De eerste huurders van de sociale huurwoningen zijn inmiddels verhuisd naar één van de 77 nieuwbouwwoningen in de Rollostraat, Tacopad en Godschalkstraat. Tijd om te vragen hoe het ‘nieuwe wonen’ hen bevalt.

Joke (66) woont al 27 jaar in de Wielewaal. De laatste 6,5 jaar in een wisselwoning in afwachting van de nieuwbouw. “Daar woonden we tussen tijdelijke huurders en krakers. We keken dan ook erg uit naar de verhuizing.” Op 6 maart kregen Joke en haar man de sleutel. “Mijn man heeft hard gewerkt om alles helemaal pico bello te maken.” Vooral het behangen van de slaapkamer op de eerste verdieping bleek een uitdaging: “De muur is tot aan de nok van het dak, 4 meter 20 hoog. Daar kom je niet zo makkelijk met een trappetje bij”, lacht ze. Ook met inrichten was het even zoeken en uitproberen. “Ik had zoveel spullen in het oude huis. Veel heb ik weggegeven of weggegooid voor de verhuizing. Alleen onze houten meubels zijn meegegaan. Ik heb ze wel een likje verf gegeven. Dat ziet er mooier uit in zo’n nieuw huis.” Inmiddels staat alles op zijn plek en voelt Joke zich helemaal thuis. Ook elektrisch koken gaat nu goed. “In het begin is het brandalarm twee keer afgegaan toen ik een varkenshaasje wilde bakken. Inmiddels weet ik dat je de kookplaat eerst even hoog moet zetten. Als de pan heet is, kan de temperatuur omlaag.”

Aan anderen die nog gaan verhuizen: Gewoon schouders eronder!

Joke

Ook Diana (72) is positief. Ze woont al ruim 12 jaar in de Wielewaal. “Van begin af aan voel ik me thuis in de wijk. Ik heb ook altijd met plezier in mijn oude huisje aan de Godschalkstraat gewoond. Maar nu ik ben verhuisd naar de nieuwbouw, merk ik pas dat de oude woningen echt op waren. Ik ben COPD-patiënt en heb daardoor moeite met ademhalen. Nu ik geen last meer heb van schimmel en vocht in huis, heb ik eindelijk weer frisse lucht. Het is letterlijk een verademing.” De komende tijd zet Diana nog de puntjes op de i voor de inrichting. “De kamer boven is nog een rommeltje. Het opruimen heeft geen haast, want ik heb alles wat ik nodig heb op de begane grond. Naast de woonkamer is mijn slaapkamer. En ook de badkamer en wc zijn beneden. Alleen voor de wasmachine ga ik naar boven.” Ook de voortuin wil Diana nog aanpakken. “Ik weet alleen nog niet hoe. Anna-Maria (kwartiermaker in de Wielewaal) heeft daar vast goede tips voor.” 

Is er iets niet naar je zin in je nieuwe huis? Bel Woonstad.

Diana

Een meer kritische noot komt van Pierre (77). Hij en zijn vrouw hebben de sleutel al van hun nieuwe huis. Toch wonen ze nog altijd in hun oude wisselwoning aan de Warmondstraat.“Wij vinden het oude huis gewoon beter”, legt hij uit. “Daar is alles gelijkvloers en de tuin is veel groter. Mijn vrouw is slecht ter been en kan in het nieuwe huis niet de trap op naar boven. Ook elektrisch koken zijn we niet gewend. Daarnaast zijn er nog wat punten die eerst moeten worden opgelost in het nieuwe huis. De deurbel doet het niet en er zit een scheur in de badkamervloer.” Vanwege deze bijzondere omstandigheden hebben Pierre en zijn vrouw in overleg met Joop, bewonersbegeleider van Woonstad Rotterdam, wat langer de tijd gekregen om te verhuizen. “Ik ben ondertussen wel bezig om de woning klaar te maken voor de overstap. Over drie weken gaan we écht verhuizen. Dan gaan we zien hoe het bevalt.” 

Sandra en haar man zitten in de voortuin te genieten van een bakkie koffie. Ze wonen sinds 1999 in de Wielewaal. “We woonden prettig in ons oude huis aan de Marjoleinstraat. Het ging ons dan ook echt aan het hart toen het werd gesloopt. Het is toch de plek waar onze kinderen zijn opgegroeid. Maar we zijn nu zó blij met dit huis. Alles is nieuw en strak, heerlijk!” Haar man vult aan: “Het is nieuwbouw, maar niet zo’n vierkante doos. Het puntdak maakt het sfeervol, een beetje Scandinavisch.” Sandra: “Op oudejaarsdag sliepen we hier voor het eerst. We hebben niets gehoord van het vuurwerk. Zo goed is het geïsoleerd. Terwijl, in ons oude huis gingen de kaarsen uit als het buiten waaide.” Sandra en haar man hebben dan ook maar één tip voor anderen: “Geniet van je nieuwe huis!”

Geniet van je nieuwe huis!

Sandra

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.