Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Maria Molenaar: verhuurderheffing vertraagt verduurzaming

22 september 2020

In de Green Talks, de talkshow in het kader van de Dutch Green Building Week (DGBW), benadrukte Maria dat het tempo van verduurzaming van bestaande woningen afhankelijk is van de financiële mogelijkheden van woningcorporaties. Door de verhuurdersheffing en toegenomen belastingen zijn die beperkt.

Maria nam maandag 21 september deel aan het panel onder leiding van Twan Huys, waarmee de Dutch Green Building Week opende. In het panel zaten onder anderen Ed Nijpels, voorzitter van het klimaatberaad, en Erik Steinmaier, senior director van ABN AMRO. De DGBW is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. Het evenement geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, circulariteit, klimaatadaptatie en gezondheid.

Woonstad Rotterdam zet al vijf jaar fors in op verduurzaming, circulariteit en klimaatadaptie. Met de Energie Challenge zoeken we samen met bewoners naar oplossingen voor het aardgasvrij maken van woningen. ¨Woonstad toont doorzettingsvermogen, ¨ constateerde Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council.