Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Mooie kans voor een starter op de woningmarkt

21 november 2019
Thuis bij

Het kopen van een woning ging sneller dan verwacht. In een mum van tijd verhuisde Sanne (30) van West naar Oost; Kralingen om precies te zijn. In het begin was dit even wennen, achteraf vindt ze het de beste beslissing ooit. Sanne vertelt over haar impulsieve besluit.

Ketenstraat koper Sanne

Het kopen van een woning was niet echt de bedoeling toen ik het aanbod van Woonstad Rotterdam online bekeek. Dat was puur uit nieuwsgierigheid, nadat ik de enthousiaste verhalen van mijn collega Esmée hierover hoorde. Als snel had ik een buitenkans in handen.

Ketenstraat koper Sanne

Was je dan niet op zoek?

Het idee van een koopwoning begon met wat vage plannen en een beetje sparen, met het oog op een eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst. Mijn partner en ik waren tevreden met onze mooie, pas gerenoveerde huurwoning in Rotterdam-West, maar een plek zonder vier etages aan steile trappen zou fijn zijn. Toen Esmee zoveel mazzel bleek te hebben bij Woonstad, besloot ik vrij impulsief een kijkje te nemen. Op de website zag ik twee woningen die me aanspraken. Ik besloot een woning te bezichtigen.

Eenmaal daar bleek het huis geen pareltje. Er was achterstallig onderhoud, de muren waren lelijk roze, ik vond de keuken niet mooi en de douche en het toilet zagen er verouderd uit. de verkoopmakelaar van Woonstad, Brenda, begeleidde ons door de woning. Ik was totaal niet voorbereid op de bezichtiging. Gelukkig kreeg ik op iedere vraag die spontaan in me opkwam een goed antwoord. Ik besloot me in te schrijven voor de woning omdat de hoeveelheid aan oppervlakte me erg aansprak. Er waren drie andere kijkers en ik schatte mijn kansen klein in.

Starters krijgen hier een echte kans.

Sanne

Ketenstraat koper Sanne

Op de gok inschrijven dus.

Juist. En daarna ging het snel. Twee dagen later kreeg ik te horen dat de woning voor mij was. Ongelooflijk en helemaal niet de bedoeling! Maar ik besefte me direct dat je een woning voor deze prijs én op deze locatie nu zelden tegenkomt. Ik besloot ervoor te gaan en twee maanden later kreeg ik de sleutel. In goed vertrouwen mocht ik tussendoor langskomen, bijvoorbeeld om maten op te meten. En we kregen een gratis asbestcontrole. De begeleiding vanuit Woonstad tijdens het koopproces was prettig. Ook leuk zijn de plantjes die je cadeau krijgt als je het koopcontract tekent.

Mijn plannen voor de verbouwing kon ik meefinancieren waardoor ik een nieuwe keuken, badkamer en toilet kon aanschaffen. Dat gaf wat rust in mijn impulsieve besluit. Er gingen muren uit, we legden een nieuwe vloer en stuukten de hele woning. In totaal waren we vier weken aan het klussen. Van de roze muren is niets meer te zien en de keuken is precies geworden zoals ik wilde: open en modern.

Ketenstraat koper Sanne

Gezellig Kralingen.

Mijn partner komt uit Kralingen. Voor hem betekende deze verhuizing thuiskomen. Ik kom oorspronkelijk uit Leiderdorp en verhuisde voor mijn studie naar Rotterdam. Voorkeur voor een wijk had ik niet, ik was immers niet echt op zoek. Wel hadden we als eis dat een toekomstige woning tenminste twee slaapkamers moest hebben en een buitenruimte. Inmiddels vind ik de wijk erg gezellig. Ik ben dol op Jordy's Bakery op de Vlietlaan en loop graag een rondje om de Kralingse Plas. Binnen tien minuten ben ik op mijn werk in het centrum van Rotterdam. En als ik de deur uitstap, heb ik de keus uit twee supermarkten. Nu tip ik Woonstad Rotterdam bij iedere andere woningzoekende die ik tegenkom, want starters krijgen hier een echte kans.

Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod koopwoningen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.