Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwe woningen voor de Tarwebuurt

Woningen in de Tarwebuurt worden de komende jaren vernieuwd
15 maart 2024
renovatie

Nieuwe woningen voor de Tarwebuurt 

Na geen bezwaar tegen sloop- en nieuwbouw dan wel vernieuwing van de bewonerscommissie hebben wij definitief besloten de 159 woningen in de Tarwebuurt te gaan vernieuwen. De woningen zijn sterk verouderd en hebben te maken met technische problemen, zoals verzakkingen, vocht- en tochtproblemen en isolatie. Dit gaan we aanpakken. De keuze voor de aanpak van de woningen is samen met de bewoners tot stand gekomen. De komende paar jaar gaan we de oude woningen stap voor stap slopen en vervangen voor 181 nieuwe woningen.  

Samen een plan maken             

Sinds 2019 zijn we met bewoners in gesprek over de problemen aan de woningen. Dat heeft geleid tot het oprichten van een bewonerscommissie in 2021. De bewonerscommissie wordt ondersteund door een onafhankelijk ondersteuner. De afgelopen jaren zijn veel gesprekken geweest met de bewonerscommissie, maar hebben we ook regelmatig deur aan deur gesproken met bewoners, hebben we een inlooppunt in de buurt geopend en hebben we in de straat gestaan om tussentijds de plannen te bespreken.  

De bewonerscommissie heeft ons en de gemeente gevraagd om ervoor te zorgen dat het karakter en de uitstraling van de buurt zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Dat gaan we de komende periode samen met de gemeente en bewoners verder uitwerken tot een plan.  

Positief advies 

Eind 2023 heeft de bewonerscommissie een positief advies gegeven op het voorstel om de woningen in fases te gaan vernieuwen. Ook uit de individuele gesprekken met bewoners bleek een grote meerderheid voor deze aanpak te zijn.

Plek voor iedereen 

We gaan de woningen in drie fases aanpakken. Daar hebben we ook een sociaal plan voor gemaakt, waarin staat hoe we de komende jaren met elkaar om gaan. Voor alle bewoners die in de buurt willen blijven wonen, komt plek. Sommige bewoners kunnen in één keer doorverhuizen, anderen kunnen terugkeren of een straat verder verhuizen naar de Mijnkintbuurt

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.