Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Pendrecht: een nieuw huis zonder te verhuizen.

14 juli 2021
Verbouwen en onderhoud

Het is zover: we vieren met bewoners van 150 huishoudens in Pendrecht de oplevering van hun verbouwde en verbeterde woningen. Met koffie, koeken en ijsjes kijken we terug op twee grote renovaties die 1,5 jaar duurden. Dat loonden: alle woningen zijn van het gas af, verduurzaamd en van binnen en buiten opgeknapt voor meer woonplezier.

Raamsdonk- 102 - verschillende- straten- zijkant-stelling

Koffie en koeken voor de bewoners.

De verbouwing van de eerste woningen startten in oktober 2019. Dit zijn de woningen aan de Abbenbroekweg, Sliedrechtstraat, Middelharnisstraat, Melissantstraat en het Fijnaartpad. Meer dan 84% van de huishoudens stemden in met het verbetervoorstel. De verbouwing van de 48 eengezinswoningen aan de Halsterenstraat en Papendrechtstraat volgende in september 2020. Uiteraard ook nadat bij 80% van de bewoners instemde met het verbeterplan.

Pendrecht - opleverfeestje- Raamsdonk- 102- en- EGW -48
Opleverfeestje

Van het gas af.

De grootste uitdagingen was het aansluiten van de woningen op het Rotterdamse warmtenet als een van de eerste aardgasvrije wijken in Nederland. Samen met de gemeente Rotterdam en energieleverancier Vattenfall werkten we aan die overstap. De woning van het gas af halen heeft veel voordelen voor bewoners:

  • Een gasloze woning is veiliger, doordat de kans op brand kleiner is;
  • Geen kans op koolstofmonoxidevergiftiging;
  • Mogelijk een lagere energierekening;
  • Stadsverwarming wordt per woning gemeten. Je ziet makkelijker wat je zelf verbruikt.

Een warm en vernieuwd huis.

Naast een warm huis op stadsverwarming kregen de bewoners een verbeterde woning terug. Keukens en badkamers werden verbouwd en vernieuwd. Er liggen zonnepanelen op daken en er zijn nieuwe gevels geplaatst voor betere isolatie. Sommige woningen zijn een stukje groter geworden door een balkon bij de woning te voegen. Nieuwe ramen en kozijnen zorgen er ook voor dat het binnen lekker warm blijft.

Een aantal bewoners vertelt trots dat ze een nieuwe woning kregen zonder te verhuizen. Verbouwen met coronamaatregelen was een hele puzzel. Het vraagt veel geduld en uithoudingsvermogen van onze bewoners. We zijn heel blij met hun hulp om tijdelijk ergens anders te logeren!

Bewonersbegeleider van Woonstad Jeanette

Raamsdonk -102 - verschillende- straten-voorgevel
Een nieuw gevel voor de woning

Lees hier hoe mevrouw Van Gameren
de verbouwing heeft ervaren. 


Nog niet klaar.

Deze woningen samen met de 128 appartementen in Geertruidenbergstraat en Wagenbergstraat zijn al 278 woningen klaar voor de toekomst: aardgasvrij en verbeterd. De verbouwing van Korpersteijnflat en de Tiengemetenflat worden begin 2022 afgerond. Ook nieuwe 86 nieuwe eengezinswoning in de Tuin van Tien krijgen stadsverwarming. Dit is samen goed voor 535 woning aangesloten op het Rotterdamse warmtenet.

Meer weten?

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.