Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Prinsenland – Lage Land aanbesteding warmteleverancier

7 juli 2021
Duurzaamheid

Rond juli 2021 start er een aanbesteding voor een nieuwe warmteleverancier die de warmte voor stadsverwarming in Prinsenland en Het Lage Land kan gaan leveren. Met een aanbesteding hebben alle warmteleveranciers de mogelijkheid om zich aan te melden als warmteleverancier voor het gebied. Via deze aanbesteding gaan we samen met de gemeente Rotterdam, Capelle aan den IJssel en woningcorporatie Havensteder in gesprek met warmteleveranciers over onze voorwaarden en wensen. Zo krijgen we het beste en voordeligste aanbod en kunnen we een aantrekkelijk aanbod doen aan bewoners in Prinsenland-Het Lage Land om over te stappen naar stadsverwarming. Eind 2022 weten we hier meer.

Prinsenpark.

Waarom aardgasvrij?

In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Dat betekent dat we andere bronnen gaan gebruiken om onze woningen te verwarmen. Daarvoor moet er veel veranderen. Aan de woningen, maar ook aan de energievoorziening. In Prinsenland en Het Lage Land is het beste alternatief voor (aard)gas stadsverwarming. In dit gebied werken we samen met woningcorporatie Havensteder, de gemeente Capelle aan den IJssel en Rotterdam.

Betaalbare oplossing staat voorop

Woonstad Rotterdam wil haar bijdrage leveren aan het afremmen van klimaatverandering. Daarbij vinden we het belangrijk dat elke Rotterdammer betaalbaar en prettig kan wonen. Nu en in de toekomst. Daarom investeren wij als woningcorporatie in het duurzaam en toekomstbestendig maken van onze woningvoorraad. Door woningen aardgasvrij te maken, goed te isoleren en door zelf duurzame energie op te wekken, brengen we onze CO2-uitstoot verder terug. In Prinsenland maakt de aanwezigheid van het Rotterdamse warmtenet het mogelijk om de appartementen tegen redelijke kosten van het aardgas af te halen. Het is een investering die voor onze huurders gunstig uitpakt. Tegelijkertijd zorgen we voor fijne en comfortabele woningen. Met een lage energierekening. Zo houden we wonen betaalbaar.

Meer dan 1000 woningen nu al duurzamer in Prinsenland

Wijk voor wijk, complex voor complex gaan we woningen aardgasvrij maken. Daar zijn we een tijdje geleden al mee begonnen. Met de gemeente Rotterdam werken we samen om in 2030 onze woningen in Pendrecht en in Prinsenland – Het Lage Land zo veel mogelijk aardgasvrij te hebben. Zo hebben we in Prinsenland al 4 flatgebouwen (Era flats) met 624 woningen verbeterd en energiezuiger gemaakt. Nu zijn we bezig met de Prinsessenflats aan de Palladio-, Maderna en Berninistraat. Deze 495 woningen voor ouderen krijgen allemaal een nieuwe uitstraling en sluiten we aan op stadsverwarming. Verder plaatsen we er zonnepanelen en voegen we 2 mindervalide woningen per flatgebouw toe. Uiteindelijk willen we in 2050 helemaal CO2-neutraal en aardgasvrij zijn. Daarmee voldoen we aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Én aan de woonwensen van onze huurders.

Meepraten?

We werken met elkaar aan een duurzaam alternatief voor (aard)gas. Want samen weten en kunnen we meer dan alleen. Door samenwerking kan de overstap sneller en goedkoper. De overstap naar duurzame energie raakt alle bewoners. We horen graag hoe je over duurzame stadsverwarming denkt en wat je belangrijk vindt. Je kunt je aanmelden voor de meedenkgroep aardgasvrij Prinsenland-Het Lage Land via aardgasvrijPA@rotterdam.nl.

Meer informatie

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.