Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Pure Ambacht: Echte Napolitaanse pizza's in Rotterdam

Op bezoek bij Panda Pizza
17 januari 2024
Ondernemers In de buurt

In het hart van Kralingen is een nieuwe pizzeria waar de liefde voor echte Napolitaanse pizza’s je bord afspat: Panda Pizza. Hier vind je pure vakmanschap in elk detail: van het maken van het deeg tot het perfect bakken in de enorme houtoven die je gelijk bij binnenkomst ziet. Hier een pizza eten, is een echte beleving. We spraken met eigenaar Zine Zouggary over passie, diepgaand vakmanschap, zijn samenwerking met Woonstad Rotterdam en wat een ondernemer nodig heeft om te slagen.

Verfijning in ieder detail

Bij Panda Pizza maken ze pizza’s zoals de Napolitaan het bedoeld heeft: met pure ingrediënten, perfecte deegbereiding én bakken op hoge temperaturen. Dit kan niet iedereen en daar maakt Panda Pizza het verschil: hier werken vakmensen en dat proef je.

Zine Zouggary: ‘Ik wil kwaliteit neerzetten en net dat stapje extra doen. En dat lukt alleen met echte technische vakmensen die weten wat ze doen. Onze houtoven haalt de 500 graden, hoger zie je in de horeca niet. De pizza gaat er één minuut in en in die minuut moet de pizza aan alle kanten perfect gebakken worden. Daar is techniek voor nodig.

Niet alleen het bakken is een knap staaltje vakmanschap. Ook het bereiden van het deeg is tot in detail verfijnd. Zine: ‘We gebruiken een eigen blend van bloem en zorgen voor de perfecte temperatuur in de machine die het deeg volledig gelijkmatig kneed. En daarna volgt het lange rijzen. Alles om de gasten de echte smaak van Napoli te laten beleven.’

Klassiekers én een hedendaags tintje

Zine: ‘De Napolitaanse smaak waarborgen we echt. Die vinden we zelf echt het lekkerst én we worden hier ook strak op gecontroleerd door onze partners in Italië. Zij zijn flink gepassioneerd over het behoud van het echte product. Daar mogen we niet te veel aan sleutelen en dat doen we ook niet. Je vindt hier de echte klassiekers. We vullen dit nu wel aan met wat meer variatie en een hedendaagse pizza met kip en geroosterde paprika. Natuurlijk met respect naar het echte Napolitaanse product, maar dan mét een hedendaags-Rotterdams tintje’.

Een echte pizzabeleving

De bodem is het belangrijkste onderdeel van de pizza, maar daar houdt het bij Panda Pizza niet op. Ze werken hier ook verder met de best haalbare ingrediënten: van overheerlijke tomaten tot de romigste kaas. Alles volgens het Napolitaanse boekje. Ze maken hier een echt passieproduct. En de gasten waarderen dat. In de meeste reviews is te lezen dat de pizza die ze hier hebben gegeten de lekkerste is die ze ooit hebben geproefd.

En daar doet Zine het ook voor: ‘Als ik de perfecte pizza eet, dan heb ik echt even een momentje en dat wil ik iedereen laten proeven. En we willen ook echt een beleving bieden. Daarom kan je hier als gast alles zien: de enorme houtoven waar we mee werken staat in het midden van de zaak en hieromheen laten de pizzaioli hun kunsten zien.’

Probleemoplossend samenwerken

Zine vertelt: ‘We hebben het pand via Woonstad Rotterdam. Ik wilde eerst liever ergens anders zitten, in het centrum en op een plek met meer passanten. Dat is hier niet, maar het is echt een mooie buurt met een fijne sfeer. En die ramen van dit pand hebben echt een wow factor.

Het was niet makkelijk in het begin. Er zijn drie panden samengevoegd en dat leverde best wat technische problemen op, vooral met elektriciteit. Daar heeft Woonstad ons goed mee geholpen. Ze zijn makkelijk te bereiken en denken gelijk mee met een oplossing. Het was een hele prettige samenwerking.’

En er komt een zusje aan!

Zine bouwt op het moment vlak naast Panda Pizza aan een Napolitaanse ijs- en koffiezaak waar je geniet van ambachtelijk Italiaans ijs én echte Napolitaanse koffie. De zaak gaat in mei open. Kralingen heeft dan haar eigen stukje Napoli in de wijk.

Ondernemen is rekenen, doen én geduld hebben

Waar Zine bij het maken van pizza’s alles tot in detail verfijnd heeft, is hij als ondernemer een stuk vrijer: ‘Ondernemen is gaan, lef hebben, vallen en weer opstaan. Dat leer je echt alleen door ervaring. Daarnaast moeten de cijfers wel kloppen natuurlijk. En je moet geduld hebben. Soms heeft iets tijd nodig om aan te slaan.’

We hebben hier niet alleen te maken met een vakman op het gebied van pizza’s, maar ook met een ondernemer pur sang. Echt een aanwinst voor Boulevard Kralingen. En daar zijn we blij mee bij Woonstad!

Ook op zoek naar een bedrijfsruimte?

Bekijk ons aanbod bedrijfsruimtes.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.