Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Seniorenmakelaar helpt ouderen aan een geschikte woning

26 mei 2020
Huren bij Woonstad

Vanaf eind april is Sandra Muller actief als seniorenmakelaar om de woonwensen van 55-plussers in kaart te brengen. De seniorenmakelaar is een gezamenlijk initiatief van Woonstad Rotterdam, samen met Vestia, Havensteder, Woonbron, SOR en de gemeente Rotterdam. Voorlopig is de inzet van de seniorenmakelaar een eenjarige proef met de focus op de wijken Delfshaven en IJsselmonde. Dat betekent dat de seniorenmakelaar 55-plussers, die al in deze wijken wonen, helpt om een passende woning te vinden in deze twee gebieden.

De seniorenmakelaar is een aanvulling op onze eigen woonwensconsulenten die ouderen in alle wijken van Rotterdam aan een geschikte  woning kunnen helpen. ¨Kan ik tevreden, zelfstandig en veilig oud worden in mijn woning? En zo niet, wat zijn dan de mogelijkheden?¨ Dit zijn vragen waar senioren op tijd over na moeten denken, zodat ze op tijd in actie komen. Zeker met de huidige krapte op de woningmarkt en de vergrijzing. Over vijftien jaar is één op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar.

Bewustwording

Naast geschikt aanbod is bewustwording belangrijk. Sandra’s belangrijkste taak is om 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen, aan te zetten tijdig na te denken over hun toekomstige woonwens. Natuurlijk helpt ze ook senioren bij het zoeken naar een geschikte woning. Dit zijn bijvoorbeeld compactere woningen die gelijkvloers zijn, meer comfort bieden en beschikken over de juiste voorzieningen in de buurt.

“Als mensen de deur bijna niet meer uitkomen omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de trap of omdat de voorzieningen ver weg zijn, maakt hen dat afhankelijk van hulp en vaak ook eenzaam. Daarom is het zo belangrijk dat ouderen in een geschikte woning wonen. Dat wil zeggen, in een woning die goed voelt en waar ze heel lang alles nog zelfstandig kunnen doen. Dat maakt het leven van mensen in zijn geheel prettiger.”

Neem contact op

Ouderen uit Delfshaven of IJsselmonde die binnen deze wijk willen verhuizen naar een passende woning kunnen een e-mail sturen naar seniorenmakelaarmo@rotterdam.nl of maandag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen via (010) 267 64 88. Meer informatie is te vinden op de website www.rotterdam.nl/wonen-leven/langer-thuis.

Ouderen uit heel Rotterdam die hun woonwensen in kaart willen brengen of op zoek zijn naar een passende woning kunnen contact opnemen met de woonwensconsulenten van Woonstad Rotterdam. Op onze website vind je meer informatie over wonen voor senioren.