Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Voorkom schade door storm

Tip om stormschade te voorkomen en wat je kan doen als je toch schade hebt
9 december 2021
Tips
 regen

Je kijkt uit het raam, een tak vliegt voorbij, de dakpannen van je overbuurman lijken de strijd met de wind te verliezen en een fietser verdwijnt bijna in een plas water. Het stormt weer eens in Nederland. Je bent blij dat je niet buiten bent. Binnen is het lekker warm en droog. Wil je zeker weten dat dit zo blijft en dat je veilig in je woning zit? Kijk dan naar deze tips. Zo ben je altijd voorbereid op een storm.

Hoe voorkom je schade door storm?

Zware buien en harde wind kunnen voor flinke schade aan je woning en tuin zorgen. Je voorkomt veel problemen door op te ruimen. Controleer ook een paar keer per jaar of alles aan je woning nog vastzit.

Je woning:

 • Doe alle ramen en deuren helemaal dicht als er een storm komt. Heb je ze toch op een kiertje staan, dan vergoedt de verzekering de schade niet.
 • Zie je dat de dakpannen niet meer op hun plek liggen? Neem dan contact met ons op. Doe dit ook voor losse dakgoten en regenpijpen.
 • Zie je dat er een grote plas water op een plat dak blijft staan? Neem dan contact met ons op. Bij storm kan dit voor lekkage zorgen.
 • Zorg dat rolluiken en zonneschermen goed vastzitten en opgerold zijn.

Je tuin of balkon:

 •  Een opgeruimde tuin is altijd fijn. Is er storm op komst? Dan is opruimen extra belangrijk voor je eigen veiligheid en die van je buren.
 • Zet tuinmeubelen, speelgoed, bloempotten en losse parasols in je berging.
 • Heb je bomen of grote struiken in je tuin? Haal dode of loshangende takken zelf weg. Of vraag een tuinman dit te doen.
 • Controleer of de schutting in je tuin nog stevig vaststaat. Is dat niet zo? Dan moet je zelf voor extra versteviging zorgen.
 • Controleer of het privacyscherm op je balkon of terras nog goed aan je woning vastzit. Zit het los? Neem dan contact met ons op.

In de buurt

Staan er in de buurt van je woning bomen met dode en loshangende takken? Of zie iets anders dat voor problemen kan zorgen tijdens een storm? Meld dit dan altijd bij de gemeente. Dit kan makkelijk via de app MeldR.

Toch stormschade? Dit kun je doen.

Een storm kan voor grote en kleine problemen zorgen. Hieronder lees je waar je wat moet melden.

Brandweer
Zie je direct gevaar en heeft het spoed? Zoals een gebouw dat mogelijk instort? Bel dan het alarmnummer 112. Heeft het wat minder spoed, maar is het wel een klus voor de brandweer? Denk aan losgeraakte dakbedekking of gevelplaten, of een boom die over de openbare weg dreigt te vallen. Bel dan 0900-0904.

Gemeente
Zie je schade buiten je eigen tuin en woning, zoals een omgevallen boom in een berm, bel dan de gemeente via telefoonnummer 14 010.

Woonstad Rotterdam
Heb je schade aan je woning? Neem dan contact op met ons via (010) 440 88 00. Schade aan je inboedel kan je melden bij je verzekeringsmaatschappij.

Zelf doen
Is er een boom omgevallen in je tuin, dan kan je dit zelf (laten) opruimen. Is de boom tegen je woning aangevallen? Informeer ons dan.

Wateroverlast door storm
Komt er water in je woning binnen door storm? Zorg dan eerst voor veiligheid! Draai de gashoofdkraan dicht, zet de elektriciteit uit en haal alle stekkers uit de stopcontacten. Plaats waardevolle spullen als foto’s, belangrijke papieren en elektrische apparaten zo hoog mogelijk in je woning. Verdere stappen vind je bij Bescherm je huis bij wateroverlast.

Belangrijk om te weten

Als de storm nog niet voorbij is, kan het zijn dat wij of de aannemer niet direct in actie kunnen komen. Monteurs mogen voor de veiligheid met zware wind niet op het dak. Als dit het geval is, kijken we samen met jou naar een tijdelijke oplossing.

Wanneer is het stormschade?
Voor de verzekering is het handig om te weten of je echt stormschade hebt. Dit is afhankelijk van de windkracht. Schade door de wind is officieel stormschade wanneer het is veroorzaakt door windkracht 7 of hoger. Dit moet zijn vastgelegd door het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut).

Extra tip: inboedelverzekering

Sluit altijd een inboedelverzekering af. Hiermee verzeker je je spullen bij stormschade. Zonder inboedelverzekering moet je bij storm alle kosten aan je eigen spullen zelf betalen, denk aan je meubels, laminaat en elektrische apparaten.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.