Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

We Love The City tovert kansarme buurten om tot leefbare plekken

11 december 2019
bedrijfsruimte

Het Justus van Effencomplex in Spangen werd opgeleverd in 1922 en was een mijlpaal in de Nederlandse sociale woningbouw. Het woonblok kende veel revolutionaire vernieuwingen, zoals de baanbrekende brede galerij, centrale verwarming en gemeenschappelijke voorzieningen. Zo vind je in het midden van het complex het oude badhuisgebouw, van vijf verdiepingen hoog. Daar huist sinds kort het stadsontwikkelingbedrijf We Love The City.

We Love The City Justus van Effenstraat

Op de vloeren van de eerste verdieping liggen grote bouwtekeningen. Een aantal mensen is, gehurkt op de grond, potloodlijnen aan het trekken op het papier. Op de tafel in de bezoekersruimte op de derde staat een maquette. ‘De Kolenkitbuurt!’ roept directeur Andries Geerse in het voorbijgaan. ‘Die heeft ons bureau helemaal heringericht. Van nieuwe woningen tot sociale voorzieningen.’ De Kolenkit was voor de herinrichting de armste buurt van Nederland.

We wilden een duurzamer complex en meer ruimte. Deze plek leek ons ideaal.

Larissa

Volgens Larissa Guschl is dat een van de specialiteiten van We Love The City; kansarme buurten omtoveren tot leefbare plekken. Maar ook werken de stadsontwikkelaars samen met projectteams uit bijvoorbeeld Rwanda en Zuid-Afrika aan grote sociale projecten in het buitenland. ‘Vorige week was de minister van woningbouw van de Dominicaanse Republiek hier nog over de vloer’, zegt Larissa met een glimlach. 

We Love The City Justus van Effenstraat


Mooi gerenoveerd complex

We Love The City zit sinds augustus in het Justus van Effencomplex. Eerder huurden ze een pand in Cool Zuid, dichtbij de Witte de Withstraat. Het nieuwe gebouw vonden ze in het aanbod van Woonstad Rotterdam. ‘We wilden een duurzamer complex en meer ruimte. Deze plek leek ons ideaal. Het is een aantal jaar geleden erg mooi gerenoveerd door Woonstad. We reageerden en eigenlijk ging het toen heel snel: alles was makkelijk geregeld.’Delen met kunstenaars

Of het kantoor van We Love The City ook een sociale functie heeft in het complex? ‘De kunstenaars van de begane grond maken soms gebruik van onze klusruimte voor vergaderingen of lunchen met ons mee,’ legt Larissa uit. ‘En als de bewoners ooit iets zouden willen organiseren, kan dat eventueel ook in die ruimte.’ Laatst stonden de deuren een hele dag open, voor Open Monumentendag. Larissa: ‘Toen zijn er wel veel nieuwsgierige buren komen kijken!’


Ook op zoek naar een bedrijfsruimte?

Bekijk ons aanbod bedrijfsruimtes.