Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Wielewaal Oost verwelkomt eerste huurders

14 juni 2016
Huren bij Woonstad

In de Wielewaal is er reikhalzend naar uitgekeken. Vandaag is het zover: het seniorencomplex Wielewaal Oost is klaar voor bewoning. Vanmorgen tekenden de eerste nieuwe bewoners hun huurcontract.

Eerste bewoners Wielewaal Oost

Wielewaalers Ton en Anka van Eijsden komen om 8.00 uur naar het complex om hun nieuwe appartement te inspecteren. Kort daarna verschijnen ze bij een tijdelijk kantoor van Woonstad Rotterdam om hun huurcontract te tekenen. Ton is zichtbaar blij: ‘Natuurlijk ben ik blij. We hebben de sleutel, nu is het echt. Nu kunnen we beginnen met de inrichting. Die heb ik in mijn hoofd al lang klaar.’

In eigen wijk blijven wonen

Wielewaal Oost bestaat uit twee gebouwen met 109 appartementen voor ouderen. Het zijn de eerste woningen van de ‘Nieuwe Wielewaal’, die de naoorlogse noodwijk in Rotterdam-Zuid zal vervangen. Alle bewoners zijn afkomstig uit de oude wijk en enkelen wonen er al tientallen jaren. Zij zijn blij dat ze in een nieuwe woning in hun vertrouwde wijk kunnen blijven wonen, al is de bouw nog niet helemaal afgerond en is er nog weinig groen te zien. ‘Maar kom over een jaar maar eens kijken’, glundert Anka van Eijsden.

Bij elkaar tussen het groen

Even later verschijnt de volgende nieuwe huurder, de heer De Ridder, in het tijdelijk kantoor. ‘Hier heb ik vol verlangen naar toegeleefd’, zegt ook hij zichtbaar blij, maar ook een beetje ongeduldig. Hij wacht nog op zijn sleutels en zijn vrouw staat buiten te wachten. De bewoner die misschien het meest bij de bouw was betrokken, is Jan van der Linden. Hij fotografeerde wekelijks de bouwvorderingen voor zijn Facebookgroep Wielewaal Oost. ‘Daar heb ik de komende weken weinig tijd meer voor, want ik ga zelf ook verhuizen’, vertelt hij. ‘Daarna zullen we elkaar natuurlijk op blijven zoeken op Facebook. Gewoon voor de gezelligheid.’

De Nieuwe Wielewaal krijgt vorm

Ook voor Woonstad Rotterdam is deze oplevering een mijlpaal. Het zijn de eerste gebouwen van een nieuwe wijk. Volgens planning volgt dit najaar al de oplevering van de eerste 23 sociale huur eengezinswoningen, eveneens bestemd voor bewoners uit de huidige Wielewaal. De contouren van de Nieuwe Wielewaal tekenen zich zo steeds meer af. Het blijft een groene wijk met overwegend laagbouw, net als de oude Wielewaal. Tegelijkertijd bouwt Woonstad Rotterdam hier voor de toekomst, samen met partners zoals de gemeente Rotterdam. Het doel is om in Rotterdam-Zuid een breed woningaanbod te creëren. Iedereen moet straks een woning kunnen vinden die past bij zijn of haar woonwensen en inkomen. Wielewaal Oost past prachtig in dat plan.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.