Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam altijd dichtbij met Buurtpunt Bloemhof

26 maart 2024
bloemhof

Buurtpunt Bloemhof is geopend! Dat werd 18 maart feestelijk gevierd samen met bewoners en partners uit de wijk. Bloemhoffers een vraag, zorgen of zin in een praatje? Dan is Woonstad Rotterdam op een paar minuten wandelen van de bewoners vandaan. Met de opening krijgt de woningcorporatie een vast plekje in de wijk dichtbij de bewoners.

Samen werken aan goed wonen in Bloemhof

Het Buurtpunt Bloemhof opent niet zomaar. De komende jaren moet er hard gewerkt worden aan een plan met oplossingen voor de bodem die zakt in Bloemhof-Zuid. Dit doet Woonstad Rotterdam samen met bewoners, de gemeente Rotterdam en andere partners in de buurt. Zodat bewoners nu en in de toekomst goed kunnen wonen. Ook bewoners uit andere delen van Bloemhof kunnen hier terecht met vragen en zorgen.

Kay Schellen (Directeur Buurten) vertelt: “zo’n mooie buurt als Bloemhof met zo’n rijke geschiedenis verdient een goed toekomstperspectief dat we samen moeten maken. Om dit goed te kunnen doen moeten we vindbaar zijn voor de bewoners en tussen hun staan. Daarom openen we dit Buurtpunt in Bloemhof.”  

Een plek voor verbinding

Buurtpunt Bloemhof aan de Sandelingstraat 115 is één van de plekken waar bewoners naar toe kunnen. Bijvoorbeeld als een bewoner problemen heeft of ziet in de woning en buurt. Of voor een praatje en bakkie koffie.

Jeffrey (Projectmanager Bloemhof): “We gaan graag het gesprek aan met bewoners. De afgelopen tijd waren we al veel in de wijk te vinden. Met een koffiekar, tijdens informatiebijeenkomsten en ik ga ook met mijn collega regelmatig op huisbezoek bij bewoners. Je merkt dat bewoners persoonlijk contact fijn vinden. Nu weten bewoners ons altijd te vinden: op een vaste plek in de wijk, aan de Sandelingstraat 115.” 

Over Bloemhof en de bodem

Op 10 oktober 2023 kregen bewoners het nieuws dat de bodem in Bloemhof zakt. Alles wat daarop staat of in de bodem zit, zakt mee. Zo ook de woningen met een fundering die niet gemaakt zijn tegen het zakken van de bodem. In Bloemhof-Zuid is de noodzaak voor een aanpak het grootst. Hier gaat de komende jaren Woonstad Rotterdam, samen met bewoners en de gemeente Rotterdam aan de slag voor een aanpak.

Bloemhof is gebouwd tussen 1912 en 1930 in Rotterdam Zuid. Je vindt deze wijk tussen de Hillevliet, Groene Hilledijk, Strevelsweg en Dordtselaan. In de hele wijk zijn er 2392 huurwoningen van Woonstad Rotterdam, 374 woningeigenaren die een huis van Woonstad Rotterdam hebben gekocht. En verhuurt de woningcorporatie hier 17 bedrijfsruimtes aan ondernemers.

Meer informatie over de situatie in Bloemhof is te lezen op www.bloemhofzuid.nl en www.woonstadrotterdam.nl/Bloemhof.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.