Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam bouwt 78 woningen voor studenten en jongeren in de binnenstad

28 januari 2020
Verbouwen en onderhoud

Begin januari zijn we begonnen met het opknappen van historische panden aan de Mauritsstraat en de Jacobusstraat. Op deze plek bouwen we 54 studio’s en 24 appartementen voor studenten en net afgestudeerden tot 28 jaar. Bas Streppel, projectmanager vastgoedbeheer en ontwikkeling: “Met de komst van de jongerenwoningen verlagen we de druk op de woningmarkt voor studenten.” Naar verwachting gaan de jongerenwoningen medio 2021 in de verhuur.

Rotterdam is in korte tijd enorm gegroeid en is de een-na-grootste studentenstad van Nederland. Hierdoor nemen wachtlijsten toe. De oplossing ligt in het creëren van nieuw aanbod, maar ook in het bevorderen van de doorstroom. Beiden doen we met het project Maurits en Jacob. De studio’s zijn bedoeld voor Stadswonen studenten. Wanneer zij zijn afgestudeerd en starten op de arbeidsmarkt kunnen ze doorstromen naar een van de appartementen.

Modern in een oud jasje

Op dit moment zijn de 19e-eeuwse panden verouderd en ook moet er funderingsherstel plaatsvinden. Door te renoveren voldoen de studio’s en appartementen straks aan alle nieuwbouwnormen. Bij het opknappen herstellen we de gevels, zodat het historische karakter behouden blijft. De woningen worden verwarmd met restwarmte en zijn gasloos. Bovendien wordt er zoveel mogelijk gedaan aan circulariteit. Streppel: “Van een oude houten vloer worden banken gemaakt voor in de gezamenlijke ruimte. De fietsenrekken zijn afkomstig van het oude Erasmus MC. We bouwen ook zoveel mogelijk demontabel, zodat we ook in de toekomst zorgvuldig kunnen omgaan met ons materiaal.” De binnenplaats tussen de twee woonblokken van de Maurits- en Jacobusstraat vormt straks een overdekte ontmoetingsruimte. Deze gezamenlijke ruimte wordt opgeleverd met basisfaciliteiten zoals een wasruimte en keukenblok. Samen met de toekomstige bewoners bepalen we de verdere invulling en inrichting.

Wonen in hartje Rotterdam

De studio’s voor studenten wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur en de appartementen op basis van woonduur. De studio’s van 25m2 zijn straks te huur voor ongeveer €550 per maand. De tweekamerappartementen van zo’n 59m2 krijgen een huurprijs van ongeveer €720 per maand. De studio’s zijn bestemd voor studenten in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam. Huurders van Stadswonen in de leeftijd 23 tot en met 27 jaar, die net zijn afgestudeerd en inkomen hebben uit werk, komen straks in aanmerking voor de appartementen.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.