Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam bouwt grote blikvanger op de kop van het dakpark

4 juli 2022
Huren bij Woonstad Duurzaamheid

Woonstad Rotterdam bouwt op het leegstaande grasveld aan de Vierhavenstraat in het stadsdeel Delfshaven 154 betaalbare woningen en 600m2 bedrijfsruimte. Het gebouw is het winnende ontwerp van de Europan prijsvraag en is ontworpen door het Spaanse bureau H30. Woonstad ontwikkelt het gebouw samen met H3O en het Nederlandse architectenbureau INBO. We voegen hiermee 65 sociale- en 89 middenhuur woningen toe aan de woningvoorraad in Rotterdam.

Het nieuwe gebouw draagt bij aan de biodiversiteit en is geschikt voor mens, plant en dier door de groene gemeenschappelijke binnen- en buitentuinen op de verschillende verdiepingen. Het gebouw krijgt ook groene gevels en wordt ruimtelijk geïntegreerd in het omliggende parklandschap.

Impressie kop Dakpark dichtbij

Betaalbare woningen met elkaar combineren

Met dit project voegen we betaalbare woningen toe aan de Rotterdamse woningvoorraad. We bouwen een combinatie van sociale- en middenhuur woningen tot en met € 1075 per maand. Bestuursvoorzitter Miriam Hoekstra-van der Deen zegt hierover:

‘Dit is wat we graag doen en waar we goed in zijn. Het combineren van sociale huur en middenhuur. Corporaties doen dat al meer dan 100 jaar. De Nederlandse volkshuisvesting was op haar sterkst toen er een brede groep van inkomens bij corporaties kon wonen voor een betaalbare prijs. Dat kunnen we in Rotterdam ook nog steeds leveren. Het bouwen van betaalbare woningen voor mensen met verschillende inkomens die er ook nog eens geweldig uitzien’.

De Nederlandse volkshuisvesting was op haar sterkst toen er een brede groep van inkomens bij corporaties kon wonen voor een betaalbare prijs. Dat kunnen we in Rotterdam ook nog steeds leveren.

Miriam Hoekstra-van der Deen

Loos grasveld krijgt blikvanger

De bouwlocatie ligt in Nieuw-Mathenesse, vlakbij Marconiplein en dicht tegen de wijken Bospolder-Tussendijken, Spangen, Het Witte Dorp en Oud-Mathenesse. Het Dakpark is een langgerekt, smal park dat op ongeveer negen meter hoogte is aangelegd op het oude spoorwegemplacement van de havenspoorlijn, dat is omgebouwd tot winkelboulevard.

Aan de kop van het Dakpark ligt een leeg grasveld. Het Dakpark vormt de natuurlijke grens tussen Delfshaven en het Merwe-Vierhavengebied en maakt deel uit van de ‘groene connectie’, een acht kilometer lange groene verbinding door Delfshaven.

Kop Dakpark indeling

Europan-15

De gemeente Rotterdam heeft samen met een aantal ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam een partnerschap opgezet rond de Europese ontwerpwedstrijd Europan-15. De kop van het Dakpark was een van de locaties waar architecten een ontwerp voor konden indienen.

Het Spaanse H3O was de winnaar. Het Nederlandse architectenbureau INBO heeft uiteindelijk samen met H30 het ontwerp verder uitgewerkt.

Inspraak

De komende periode nemen we de bewoners en bedrijven in de omgeving van het Dakpark mee in de ontwikkeling van dit gebouw. Dat betekent dat we omwonenden uitnodigen om te praten over het ontwerp en of er nog andere wensen of bedenkingen zijn waar we rekening mee moeten houden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden verderop in het project meepraten over de indeling van hun nieuwe woning.

Meer weten over dit project?

Bekijk de projectpagina over het Dakpark.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.