Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam en Eneco maken de energietransitie mogelijk voor lastige locaties in de binnenstad

27 juni 2023

Woonstad Rotterdam en Eneco tekenen een overeenkomst om 800 huurwoningen aan te sluiten op het warmtenet van Eneco. Deze woningen zijn verdeeld over 8 sloop- en nieuwbouw of renovatieprojecten die de komende 6 jaar uitgevoerd worden. Dit is een bijzondere mijlpaal die na 1,5 jaar samenwerken tot stand is gekomen, omdat de aanleg en aansluiting van het warmtenet niet haalbaar was voor vier van de projecten uit de overeenkomst op zichzelf. Voor zowel Woonstad Rotterdam als Eneco is deze project-overstijgende aanpak uniek.

Zonder deze overeenkomst geen aardgasvrij

De wijken waar vier van de projecten liggen (Middelland en Kralingen-West) vallen niet onder de huidige gebiedsaanpak aardgasvrij. Toch wordt het nu mogelijk om het warmtenet nu uit te breiden naar deze wijken, omdat wij al onze projecten combineren. De gemeente faciliteert daarin door het afgeven van vergunningen. Die zijn nodig om deze wijken, die moeilijk te bereiken zijn door bijvoorbeeld dijken die er omheen liggen, aan te sluiten op het warmtenet.

Aardgasvrij

Wij willen een bijdrage leveren aan het afremmen van klimaatverandering. Daarbij vinden we het belangrijk dat elke Rotterdammer betaalbaar en comfortabel kan wonen. Nu en in de toekomst. Daarom investeren wij als woningcorporatie in het duurzaam en toekomstbestendig maken van onze woningvoorraad. Door woningen aardgasvrij te maken, goed te isoleren en door zelf duurzame energie op te wekken, brengen we onze CO2-uitstoot verder terug. Tegelijkertijd zorgen we voor fijne en comfortabele woningen. Met een lage energierekening. Zo houden we wonen prettig en betaalbaar.

Voordeel voor onze huurders

Door de schaal waarop we deze overeenkomst hebben getekend kunnen we de woningen voor onze bewoners nu aardgasvrij opleveren. Als we dat per project hadden moeten doen, dan was dit niet gelukt. Een mooi voorbeeld is ons project aan de Chris Bennekerslaan : daar gaan we renoveren en zijn we straks klaar en aardgasvrij. Zonder deze overeenkomst zouden we daar weer gasketels op moeten hangen en dus op een later moment weer de woning in moeten om een duurzame warmteoplossing te plaatsen.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.