Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam start bouw 23 eengezinswoningen in de Wielewaal

19 april 2016
Verbouwen en onderhoud

De nieuwbouw in de Wielewaal is in volle gang. Afgelopen woensdag 13 april vond de feestelijke start plaats van de bouw van 23 sociale huurwoningen. Deze zijn bestemd voor gezinnen uit de bestaande Wielewaal. Vier generaties Wielewaalers

 Woonstad Rotterdam start bouw 23 eengezinswoningen in de Wielewaal- aannemer

Toekomstig bewoonster Patricia van der Linde plaatste samen met wethouder Ronald Schneider en medewerkers van Woonstad Rotterdam de laatste funderingsbalk. Patricia (49) en haar man Jos (50) kijken erg uit naar de nieuwe woning waar ze met hun zoon gaan wonen. Patricia: ‘Ik woon al 22 jaar in de Wielewaal en ben blij dat we hier straks een splinternieuwe woning krijgen. Mijn moeder verhuist naar een appartement in het seniorencomplex en mijn dochter krijgt hier met haar gezin ook een eengezinswoning. We blijven bij elkaar wonen als vier generaties Wielewaalers!

 Woonstad Rotterdam start bouw 23 eengezinswoningen in de Wielewaal - 4 generaties
Vier generaties Wielewaalers: van links naar rechts; Mevrouw Van der Linde met kleindochter Shirley en haar dochtertje Kaithlin, rechts dochter Patricia.

Afspraken nakomen 

De 23 eengezinswoningen verrijzen op de plek van de voormalige sportvelden aan de rand van de wijk. Op dezelfde locatie wordt de laatste hand gelegd aan het appartementencomplex Wielewaal Oost, met 109 woningen voor oudere bewoners uit de buurt. Met de bouw komt Woonstad Rotterdam de afspraak na dat alle huidige bewoners recht hebben op een betaalbare nieuwe huurwoning in de Wielewaal. De gemeente, Woonstad Rotterdam en bewonersorganisaties hebben dit in het Convenant Vernieuwing Wielewaal afgesproken. 

De nieuwe Wielewaal 

De vernieuwing van de wijk is steeds duidelijker zichtbaar. Het seniorencomplex is voor de zomer klaar en de eengezinswoningen worden naar verwacht in de herfst opgeleverd. De sloop en nieuwbouw in de bestaande Wielewaal zullen vervolgens gefaseerd  plaatsvinden.

Het Rotterdam van de toekomst 

Woonstad Rotterdam bouwt in wijken als de Wielewaal aan het Rotterdam van de toekomst. Onze kerntaak blijft het zorgen voor goede, betaalbare woningen voor mensen met een lager inkomen. Daarnaast wil Woonstad Rotterdam dat er meer mensen met een hoger inkomen in de wijken komen en blijven wonen. Daarom bouwen we bij vernieuwing van het woningaanbod behalve sociale huur ook duurdere huur- en koopwoningen, voor zover de nieuwe Woningwet dit toelaat. 

Waardering van Gemeente Rotterdam 

Bij de start van de bouw was wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling en Integratie aanwezig. In zijn toespraak uitte hij zijn waardering voor de plannen van Woonstad Rotterdam: ‘De herontwikkeling van de Wielewaal past uitstekend in de ambitie van de gemeente om mensen die een stap maken in hun wooncarrière te behouden voor onze stad. Daardoor ontstaat er meer balans in de wijken. En daar profiteert iedereen van.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.