Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam stelt woning beschikbaar voor ‘Het BRAND-KOMT- BIJ-JE-THUIS huis’

04 november 2019

Na Ommoord en Delfshaven opent ‘Het BRAND-KOMT- BIJ-JE-THUIS huis’ nu haar deuren op de Donkerslootstraat 3 in Rotterdam (Hillesluis). Woonstad Rotterdam stelt hiervoor een woning beschikbaar.

Iedere twee maanden verhuist de brandweer-belevingswoning ‘Het BRAND-KOMT-BIJ-JE-THUIS huis’ naar een andere wijk in Rotterdam. Het bezoekersaantal is hoog. Veel Rotterdammers maken dankbaar gebruik van de tips en trucs over hoe zij hun woning brandveiliger kunnen maken. De brandweer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zet met de belevingswoning stevig in op preventie en hoopt zo het aantal woningbranden drastisch naar beneden te brengen.

Gratis advies en ideeën

‘Het BRAND-KOMT-BIJ-JE-THUIS huis’ is van 3 september t/m 31 oktober geopend op de Donkerslootstraat 3 in Rotterdam (Hillesluis). In de interactieve belevingswoning kunnen inwoners van Rotterdam de impact van een woningbrand zelf ervaren. Spelenderwijs ontdekken zij wat zij moeten doen als het huis in brand staat. Of nog beter, wat zij kunnen doen om brand te voorkomen. Met relatief kleine aanpassingen kan een leefomgeving al een stuk veiliger worden. De mogelijkheden die de brandweer aanreikt zijn veelal praktisch van aard.

Woonstad Rotterdam stelt woning beschikbaar

De interactieve belevingswoning ‘Het BRAND-KOMT-BIJ-JE-THUIS huis’ wordt opgebouwd in een 'echte' tijdelijk leegstaande woning. De woning op de Donkerslootstraat 3 in Rotterdam wordt beschikbaar gesteld door woningcorporatie Woonstad Rotterdam.

Jenny Vermeeren, directeur Verhuur en Wijkbeheer Woonstad Rotterdam: “De impact van een brand is niet te onderschatten. Wanneer iedereen ongedeerd blijft, is er misschien opluchting. Later komt de realisatie dat je vertrouwde thuis in as ligt. Het is erg moeilijk om weer vanaf nul te beginnen en alles opnieuw op te bouwen. Nog erger is het natuurlijk wanneer niet iedereen ongedeerd is. Dit overkomt ieder jaar honderden slachtoffers. Daarom is het belangrijk om iedereen zo goed mogelijk voor te lichten, met heldere en simpele adviezen om brand te voorkomen óf om tijdig te vluchten. Hiermee kunnen onze bewoners en ook wij stappen zetten richting veiliger wonen.”

Van 3 september tot en met 31 oktober 2019 is ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’ elke woensdag en donderdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Iedere twee maanden verplaatst de belevingswoning zich naar een andere wijk in Rotterdam en aangrenzende gemeenten.