Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Zeven inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs

29 april 2022
Huren bij Woonstad Verbouwen en onderhoud

Maar liefst zeven van de ruim 30 inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs hebben als opdrachtgever Woonstad Rotterdam. Deze prijs brengt de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Elk type bouwwerk mag de strijd aangaan. Klein of groot. Woongebouw, schoolgebouw, kantoor of een gebouw met een andere functie.

2-transformatie-in-beeld-Woonstad-Rotterdam

Als woningcorporatie bouwen en verbouwen we dag in dag uit. “De inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs laten zien dat we naast woningen ook maatschappelijk vastgoed bouwen zoals scholen. Ook tonen de inzendingen op hoeveel plekken we in de stad hard werken aan meer en betere woningen”, vertelt Bram van der Velden, manager Ontwikkeling. “In een tijd waar de bouw onder druk staat, is dat alleen mogelijk in goede samenwerking met onder andere architecten en aannemers.”

Van woongebouw tot schoolgebouw

Zes van de inzendingen gaan over wonen. Bijvoorbeeld over een transformatie zoals bij Welschen 2 in Overschie. We vragen Peter Vervoorn, projectmanager van Welschen 2 wat dit project bijzonder maakt: “We vernieuwen alles op het casco na: de binnenkant, de gevels, de portieken en het groen in de buurt. Ook vernieuwen we het aanbod van verschillende soorten woningen voor gezinnen, kleine huishouden, ouderen en ook zorgwoningen. Door de entrees te vernieuwen maken we een goede aansluiting op de omgeving. Zodat het hier beter wonen wordt” zegt Peter Vervoorn, projectmanager van Welschen 2.

Het merendeel van de inzendingen zijn renovaties van bestaande woningen. Zoals in de Tiengemetenbuurt in Pendrecht, Jacob & Maurits in het centrum, De van Lennepstraat in Spangen en de Wolphaertstraat in Charlois. “De renovatie van de Wolphaerstraat is weliswaar ook een project van Woonstad Rotterdam, maar vooral van en voor de bewoners. Het was dan ook de bewonersvereniging W1555 die dit project wilde indienen voor de Rotterdam Architectuurprijs en niet de architect of opdrachtgever. En dat is voor het eerst”, vertelt Fense Berkhof, projectmanager van de Wolphaertstraat.

Er is ook nieuwbouw onder de inzendingen. Zoals Malieklos in Hillesluis en een project dat niet gaat over wonen maar over een goed leerklimaat: CBS De Sleutel. Een nieuwe basisschool in Bloemhof als onderdeel van de kindercampus.

Wolphaertstraat-Woonstad-Rotterdam-3795
Wolpaertstraat

Juryselectie en publieksprijs

In mei wordt de juryselectie bekendgemaakt. Daarna wordt het mogelijk om te stemmen voor de publieksprijs. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni. Lees hier meer informatie.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.