NAAR OVERZICHT

Galerijen twee flats Prinsenland uit voorzorg gestut door Woonstad Rotterdam

27 sep 2017

Galerijen twee flats Prinsenland uit voorzorg gestut door Woonstad Rotterdam

In Prinsenland begint woningcorporatie Woonstad Rotterdam op 28 september 2017 met het uit voorzorg ondersteunen van de galerijen van twee flatgebouwen aan de Palladiostraat en de Madernastraat.

Onderzoek naar de constructie van de galerijen wijst uit dat er roest in de wapening van het beton zit. Er is geen direct gevaar en de galerijen zijn normaal te gebruiken. De ondersteuning van de galerijen wordt uit voorzorg geplaatst om mogelijke veiligheidsrisicos in de toekomst uit te sluiten en om verder onderzoek naar de staat van de galerijen uit te kunnen voeren.

De bewoners van de twee flats hebben vandaag een brief van Woonstad Rotterdam ontvangen met nadere informatie. Zij waren al eerder geïnformeerd over de onderzoeken naar de staat van de constructie. Nu dat onderzoek meer inzichten heeft opgeleverd, heeft Woonstad besloten de galerijen van de elf verdieping tellende flats uit voorzorg te ondersteunen met zogenoemde stempels. De galerijen zijn zonder gevaar te gebruiken.Het plaatsen van de stempels kost een dag per verdieping. Het plaatsen van de stempels bij de twee flatgebouwen wordt tegelijkertijd uitgevoerd.
Bij een derde complex aan de Berninistraat, hoeven de galerijen niet te worden gestut en is de situatie geheel veilig, zo wijst onderzoek uit.

Na het stempelen van de galerijen wordt er verder onderzoek uitgevoerd om de situatie zo compleet mogelijk in beeld te kunnen krijgen. Op basis hiervan wordt een plan voor structureel herstel van de galerijen gemaakt. Eind oktober van dit jaar wil Woonstad Rotterdam de bewoners van de flats informeren over het vervolg.