NAAR OVERZICHT

Vlietlaan is schoonste winkelstraat van Rotterdam

11 okt 2017

Vlietlaan is schoonste winkelstraat van Rotterdam

De afgelopen maanden hebben alle deelnemende winkelstraten aan de verkiezing ‘Schoonste Winkelstraat van Rotterdam 2017’ hard gestreden om deze titel te veroveren. De Vlietlaan in Kralingen-Crooswijk is met een 8,1 uiteindelijk door de jury tot de allerschoonste uitgeroepen. Het is de eerste keer dat Rotterdam de verkiezing organiseert. Wethouder Eerdmans (Buitenruimte) verraste de winnende straat met een feestelijk bezoek en overhandiging van de prijs.

Woonstad Rotterdam heeft de afgelopen twee jaar samen met de ondernemers en andere eigenaren hard gewerkt aan de aantrekkelijkheid van de straat. De jury benadrukt dat het een nek-aan-nek race was met de andere straten, maar is zeer lovend over de frisse en schone uitstraling van de Vlietlaan en de actieve ondernemers. Woonstad Rotterdam is dus ook super trots op het succes van de Vlietlaan.

Wethouder Eerdmans verraste op woensdag 11 oktober de winnende straat met een feestelijk bezoek en overhandigde daar het stratenbord met de eervolle titel ‘Schoonste Winkelstraat van Rotterdam 2017’. Ondernemer Tuful Kuo van eethuis Wha Kong nam de prijs namens de straat in ontvangst: ‘Een hele mooie verrassing. Hoewel ik deze prijs natuurlijk niet alleen heb gewonnen, de hele straat heeft bijgedragen. Samen zullen we er alles aan doen om de straat schoon te houden en ik hoop dat we ook andere straten motiveren om dit te doen.’ In december krijgt de winnende straat eveneens een kerstboom cadeau die door de wethouder tijdens een feestelijke bijeenkomst wordt verlicht.

Vlietlaan schoonste winkelstraat

De verkiezing

Schone winkelstraten zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Met de verkiezing wil de gemeente Rotterdam alle winkelstraten, winkelend publiek en omwonenden stimuleren om samen met de gemeente te zorgen dat de straat nog schoner wordt en blijft. Dat maakt het prettiger en veiliger winkelen. Bovendien zorgt een nette straat voor nog meer bezoekers. Goed voor de ondernemers, het winkelend publiek en Rotterdam.