NAAR OVERZICHT

Woonstad Rotterdam opent comfortwoning voor ouderen

20 mrt 2019

Woonstad Rotterdam opent comfortwoning voor ouderen

Woonstad Rotterdam opende afgelopen vrijdag een Comfortwoning voor ouderen aan het Mookhoekplein in Overschie. Allerlei technische snufjes maken het mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Richard Feenstra: “We hoefden niet lang na te denken om een woning beschikbaar te stellen voor dit geweldige initiatief. Ouderen vormen een groot gedeelte van al onze bewoners. Alle oplossingen die helpen om mensen langer, in goede gezondheid met veel plezier en comfort, thuis te laten wonen zijn meer dan welkom.”

De Comfortwoning is een initiatief van wmo radar, de gemeente en Woonstad Rotterdam. Het is een modelwoning waarin allerlei technologische hulpmiddelen zijn aangebracht die het leven een stukje gemakkelijker én veiliger maken. Veel ouderen zijn niet bekend met de bestaande hulpmiddelen of zien het nut of de noodzaak er niet van in, voordat zij ervaren wat het voor hen kan betekenen. Joke van Kervel van wmo radar vertelt: "We hopen het komende jaar veel bezoekers kennis te laten maken met alle handige producten voor in huis, zodat veel mensen op een veilige manier langer in hun eigen woning kunnen blijven." Denk hierbij aan een digitale deurspion die het makkelijk maakt om ongewenste gasten buiten te houden, of nachtoriëntatieverlichting waarbij het licht automatisch aan gaat zodra je uit bed stapt. 

Slimme oplossingen testen
De Comfortwoning is een jaar lang geopend voor bezichtigingen van geïnteresseerden. Vrijwillige ambassadeurs zullen hen tijdens de inloopmomenten rondleiden door de woning en hier van alles over de technologische voorzieningen vertellen. Ook kan er een losse afspraak gemaakt worden voor een bezichtiging van de woning. Het is na de rondleiding mogelijk om verschillende producten (thuis) uit te testen of meteen te bestellen.

Langer thuis
Woonstad Rotterdam vindt het belangrijk dat ouderen in een toegankelijke, veilige en comfortabele woning oud kunnen worden. De comfortwoning kan hier een belangrijke informerende rol in hebben. Ouderen kunnen hier zelf kijken wat er mogelijk is om het leven thuis gemakkelijker, veiliger en comfortabeler te maken.