NAAR OVERZICHT

Woonstad Rotterdam plaatst extra verwarmingsketels in Justus van Effencomplex

15 mrt 2018

Woonstad Rotterdam plaatst extra verwarmingsketels in Justus van Effencomplex

Helaas functioneert de warmtevoorziening in het Justus van Effencomplex al sinds de oplevering niet optimaal. Na de laatste storing heeft Woonstad Rotterdam knopen doorgehakt. Op woensdag 14 maart zijn medewerkers langs de deuren gegaan van bewoners in het Justus van Effencomplex. Daarbij is een brief overhandigd waarin staat dat het bijplaatsen van extra verwarmingsketels verwarmingsproblemen in de toekomst definitief moet voorkomen.

De laatste hapering was tijdens de koudste periode van dit jaar. Dat merkten bewoners van het Justus van Effencomplex vooral tussen 28 februari en 2 maart, toen de temperatuur ruim onder de nul graden kwam. In de meeste woningen bleef de binnentemperatuur steken op 14-16 graden en was het water niet warm, maar lauw. Woonstad Rotterdam heeft bewoners hiervoor haar excuses aangeboden.

Capaciteit
De storing was extra vervelend omdat Woonstad de bewoners eerder had gemeld dat de problemen verholpen zouden moeten zijn. Vorig jaar zijn veel maatregelen genomen, zoals het opnieuw inregelen van de installatie, waarmee problemen verholpen zouden moeten zijn. Dat bleek dus helaas niet het geval. Tijdens de hevige kou van de vorige week bleek dat de installatie niet de gevraagde capaciteit kon leveren.

WKO
De WKO (warmte/koude opslag) is een nieuw systeem waarmee Woonstad blijvende (opstart)problemen heeft. Daarom is nu besloten extra ketels bij te plaatsen, zodat er altijd meer capaciteit is dan nodig is. Deze ketels zullen voor het komende stookseizoen worden geplaatst. Op de langere termijn is de ambitie om het complex aan te sluiten op het Rotterdamse warmtenet.

Compensatie
Tot het zover is stelt Woonstad alles in het werk om de bewoners van het Justus van Effencomplex te voorzien van een goed functionerende verwarming en warm water. Bovendien ontvangen alle 154 huishoudens in het Justus van Effencomplex een financiƫle vergoeding, voor het niet goed functioneren van de verwarming en het warme water.