NAAR OVERZICHT

Woonstad Rotterdam verruimt voorkeursbeleid winkels Rusthoflaan

28 feb 2018

Woonstad Rotterdam verruimt voorkeursbeleid winkels Rusthoflaan

Als in de toekomst een winkelruimte vrijkomt aan de Rusthoflaan, kunnen zich daar ook niet-uitvaartgerelateerde ondernemers vestigen. Dit is bevestigd in een gesprek tussen Woonstad Rotterdam en bewoners uit Crooswijk.

Voor de winkelruimten aan de Rusthoflaan 28-86 heeft Woonstad Rotterdam een aantal jaar geleden ingezet op ondernemers die zich richten op overlijden, uitvaart en rouw. Momenteel is de helft van de winkelruimten verhuurd aan dergelijke ondernemers. Hiermee heeft de gewenste branchering vorm gekregen.

Bewoners in de wijk hebben regelmatig aangegeven dat zij de winkelstraat te eenzijdig vinden. Ze missen winkels voor dagelijkse boodschappen, zoals een groenteboer of een slager. Daarom heeft Woonstad het voorkeursbeleid verruimd. Als er een winkelruimte vrijkomt, kunnen bewoners bij Woonstad een ondernemer aandragen. Woonstad bekijkt vervolgens of het ondernemingsplan haalbaar is. Hiermee hoopt Woonstad tegemoet te komen aan de wens van bewoners om de Rusthoflaan levendiger te maken.