NAAR OVERZICHT

Woonstad voegt 960 betaalbare woningen toe

13 dec 2018

Woonstad voegt 960 betaalbare woningen toe

Woonstad Rotterdam voegt 960 woningen toe aan de sociale voorraad. Dit staat in de prestatieafspraken 2019 die Woonstad gisteren tekende. Hierin leggen we vast, samen met de Klantenraad, Stichting Huurdersbelang Stadswonen en de gemeente Rotterdam, hoe we in 2019 bijdragen aan de doelstellingen van de gemeentelijke Woonvisie en welke tegenprestaties de gemeente levert.


Afgelopen jaren werden er bij herstructurering vaak meer woningen gesloopt dan er nieuw werden gebouwd, waardoor de sociale voorraad kleiner werd. Na jaren van onttrekking is er nu weer ruimte voor nieuwbouw van betaalbare huurwoningen. Tot 2030 bouwt Woonstad Rotterdam in totaal 960 nieuwe sociale huurwoningen op verschillende plekken in de stad. In de komende drie jaar start de nieuwbouw van 360 woningen.

Aantrekken en vasthouden studenten

Met haar bedrijfsonderdeel Stadswonen Rotterdam zet Woonstad ook in op studentenhuisvesting. Begin volgend jaar maakt Woonstad afspraken met de gemeente over het realiseren van 500-900 studentenwoningen tot 2022. Zowel de gemeente als Woonstad komen met voorstellen voor de ontwikkellocaties.

Lees hier de prestatieafspraken 2019.