NAAR OVERZICHT

24 mei start verhuur plan A - duurzaam wonen in Spangen

23 mei 2018

24 mei start verhuur plan A - duurzaam wonen in Spangen

Op donderdag 24 mei is de aftrap van nieuwbouwproject Plan A in Spangen. In de Rotterdamse wijk bouw Woonstad Rotterdam tachtig vrije sector huur eengezinswoningen. Met innovatieve toepassingen in en om huis is Plan A een voorloper op het gebied van duurzaam wonen.

Een grote A
De nieuwe huurwoningen worden gebouwd in de Staringbuurt, het oostelijk deel van Spangen. De woningen zijn gelegen aan de Nicolaas Beetstraat, de Multatulistraat, de Vosmaerstraat en vormen samen - vanuit de lucht gezien - een grote A. Het nieuwbouwproject bestaat uit twee fases, waarbij de eerste vijftig woningen eind 2018 worden opgeleverd.

Duurzaam wonen
De woningen van Plan A worden met moderne technieken gebouwd en beschikken over de meest energiezuinige systemen. Zo zijn alle woningen gasloos en worden ze verwarmd door een warmtepomp. Daarnaast zijn alle ramen gemaakt van triple glas en is ventilatie geregeld met een warmte-terugwin-systeem. Ook staan er op elke woning zonnepanelen en hebben de schuren een groen dak. Het nieuwbouwproject is hiermee een voorloper op het gebied van duurzaam wonen.

Tuin en groen binnenterrein
Plan A bestaat uit ruime eengezinswoningen met een oppervlakte tussen 120 en 193 m2 GBO. De huurprijzen beginnen bij 859 euro per maand. Dankzij klassieke bouwelementen zijn het stuk voor stuk sfeervolle woningen. Alle woningen beschikken over een ruime tuin en keukens en badkamers in de stijl van nu. Na de oplevering ontstaat er een groen en kindvriendelijk binnenterrein. Het Staringplein wordt bovendien opnieuw ingericht waarbij leefruimte en wateropslag van regenwater een centrale rol gaan spelen.

Een mooier Spangen
De afgelopen jaren is er veel veranderd in de Staringbuurt. Sinds het midden van de jaren 90 heeft Woonstad Rotterdam grote delen opgeknapt. De wijk wordt hiermee steeds mooier en trekt steeds meer nieuwe, jonge bewoners aan. Plan A is het sluitstuk van een herstructurering in de wijk en vormt daarmee de kers op de taart van dit mooie stukje Spangen.

Aftrap 24 mei in Sparta Stadion
De verhuur van Plan A gaat officieel van start op donderdag 24 mei. In het Sparta Stadion geeft Woonstad Rotterdam het startsein voor de verhuur van de eerste dertig huurwoningen (fase 1). Geïnteresseerden zijn deze avond welkom van 19.00 tot 20.30 uur voor meer informatie over het nieuwbouwproject. Ook kunnen zij zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website www.planavanspangen.nl.