NAAR OVERZICHT

Mohamed el Achkar nieuw bestuurslid van Woonstad Rotterdam

24 sep 2019

Mohamed el Achkar nieuw bestuurslid van Woonstad Rotterdam

Ir. Mohamed el Achkar MCM (1973) is per 1 december 2019 het nieuwe lid van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam. Samen met voorzitter Maria Molenaar vormt Mohamed el Achkar het tweehoofdige collegiaal bestuur van Woonstad Rotterdam.

Mohamed el Achkar komt van de gemeente Den Haag, waar hij sinds 2016 algemeen directeur is van de dienst Publiekszaken. Deze dienst bestaat uit stadsdelen & wijken, het klantcontactcenter, belastingzaken, de Haagse bibliotheken en het gemeentearchief. Bij Publiekszaken werken mensen die dagelijks direct contact hebben met burgers en ondernemers in de stad. Als chief customer officer van de gemeente Den Haag is hij aanjager van de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening.

El Achkar is afgestudeerd civiel ingenieur aan de TU Delft. Na zijn studie heeft hij onder andere een eigen advies en –organisatiebureau gerund en werkte hij tien jaar bij PostNL in verschillende managementfuncties. Daarna gaf hij bij de politie Den Haag als directielid leiding aan onder andere Financiën en ICT. Ook leidde hij een grote reorganisatie en werkte hij aan het verbeteren van de verbinding tussen politie en de maatschappij.

De Raad van Commissarissen van Woonstad Rotterdam is verheugd met de aanstelling van Mohamed el Achkar.

Over Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam behoort met ruim 56.000 woningen en ruim 4.300 eenheden overig vastgoed in beheer tot de belangrijkste huisvesters in de stad. Door onze omvang kunnen we daadwerkelijk het verschil maken in de ontwikkeling van Rotterdam. Wij bouwen en beheren goede, mooie en duurzame woningen voor Rotterdammers die aangewezen zijn op de sociale woningmarkt. Daarbij hebben we extra aandacht voor kwetsbare bewoners. Ook zetten we ons in voor leefbare wijken waar het prettig wonen en leven is. Die maatschappelijke taak voeren we exclusief uit in Rotterdam. Wij dragen bij aan Rotterdam als aantrekkelijke woonstad, waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en kan profiteren van de kansen en mogelijkheden die de stad biedt.