NAAR OVERZICHT

Student Energy Race: de uitslagen zijn bekend!

20 apr 2018

Student Energy Race: de uitslagen zijn bekend!

Op 1 april werd de 6e Student Energy Race afgesloten. Maar liefst 150 studenten uit zeven grote steden streden gedurende vijf maanden voor het laagste energieverbruik. Op donderdag 19 april werd bekend welk studentenhuis deze winter de meeste energie bespaarde of de kleinste voetafdruk had (= aantal CO2 dat bewoner én per m2 wordt verbruikt). Ook dit jaar zijn de resultaten weer fantastisch.

Donderdag 19 april werden de prijzen uitgereikt. Ieder huis was gevraagd die dag om 19.00 uur thuis te zijn om het feest/borrelpakket in ontvangst te nemen. De studenten van de s ’gravenweg kregen op dat moment ook de maandprijs voor de maand februari overhandigd.

Op de eerste plaats eindigden de studenten van de Zwolseplaats 18 in Deventer. Zij verbruikten maar liefst 57,4% minder energie. De prijs voor de kleinste voetafdruk is voor de studenten van de Lange Nieuwstraat in Utrecht.
De deelnemers van de twee winnende huizen mogen kiezen uit twee - uiteraard - energiezuinige cadeaus: een grote koelkast of een tv van 50”.
De Rotterdamse studentenhuizen bespaarden gedurende de race tussen de 32.8 % en 7.8 %. Een besparing die rechtstreeks terugvloeit in de portemonnee van de studenten!

Op grond van de cijfers concludeert de organisatie van de race dat ook met deze editie van de Student Energy Race het doel is bereikt: de studenten zijn zich bewuster geworden van hun energieverbruik.

De Student Energy Race
Tijdens de Student Energy Race gingen studentenhuizen uit Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht onderling de strijd aan. De deelnemende huizen werden voorzien van zogenaamde ‘slimme’ energiemeters. Daardoor konden de bewoners op een website en via een app realtime hun eigen energiegedrag en dat van de deelnemende huizen zien.

De afgelopen vijf jaar ging de race alleen tussen studentenhuizen van DUWO, de oprichter van de race. Dit jaar deden ook andere studentenhuisvesters mee: De Key in Amsterdam, de SSH in Utrecht, Stadswonen in Rotterdam en SSH& in Nijmegen. De race wordt begeleid en ondersteund door SME Advies en Energy Alert.

Voor volgend jaar wordt al druk gezocht naar studentenhuizen, ook in andere steden, die willen meedoen aan de Student Energy Race 2018-2019.