In gesprek

Woonstad Rotterdam is niet zomaar een woningcorporatie. Bij ons werken mensen die stuk voor stuk ‘iets’ met Rotterdam hebben. De één wordt gefascineerd door de stad, de ander is er misschien wel een beetje verliefd op. Eén ding is duidelijk: we zetten ons met hart en ziel in voor onze klanten en de leefbaarheid in hun wijken en buurten. We zijn een vitaal bedrijf met ruim vijfhonderd professionals. We werken aan hoogwaardige en innovatieve gebiedsontwikkelingen en inmiddels behoort ook de grootste studentenhuisvester van Rotterdam, Stadswonen, tot onze portefeuille.

Wat biedt Woonstad Rotterdam?

Als je bij Woonstad Rotterdam werkt, val je onder de cao Woondiensten. We kennen een 36-urige werkweek, maar er zijn ook parttime functies. Naast je salaris biedt Woonstad Rotterdam prima arbeidsvoorwaarden. Een gedeelte van die arbeidsvoorwaarden kun je via het ‘Woondiensten Cafetaria Systeem’ zelf samenstellen. Een overzicht van de arbeidsvoorwaarden:

  • Je ontvangt een marktconform salaris gebaseerd op de cao Woondiensten.
  • Op basis van een 36-urige werkweek krijg je per jaar 25 vakantiedagen.
  • Je ontvangt een tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer.
  • Woonstad Rotterdam investeert graag in de medewerker. Daarom krijg je regelmatig een cursus of opleiding aangeboden die helpt bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden.
  • Met je persoonlijke loopbaanontwikkelingsbudget (dat jaarlijks wordt opgebouwd) kun je zelf kiezen welke cursus of opleidingen je zou willen volgen.
  • Je kunt je aansluiten bij een aantal collectieve verzekeringen (o.a. zorg) waardoor jouw premie omlaag gaat.
  • Woonstad Rotterdam biedt jou een uitstekende pensioenregeling.

Open sollicitatie

Woonstad Rotterdam werft gericht medewerkers voor openstaande vacatures. Het aantal reacties op onze vacatures is groot, zodat wij kunnen kiezen voor de juiste collega voor de vacature.

Wij ontvangen bovendien een groot aantal open sollicitaties. Het is voor ons helaas ondoenlijk om deze in behandeling te nemen. Wij adviseren geïnteresseerden om gericht op een vacature te solliciteren; op onze website staat het actuele vacatureaanbod.

Leren en werken in de praktijk

Woonstad Rotterdam heeft jaarlijks 20 stageplaatsen beschikbaar voor MBO-, HBO- en WO-studenten. Een stage bij Woonstad Rotterdam betekent kennismaken met een van de grootste woningbouwcorporaties van Nederland.

Een stage bij Woonstad Rotterdam

Een stage bij Woonstad betekent leren en werken in de praktijk. Je gaat zoveel mogelijk mee met collega’s of werkt samen in projecten. Zo krijg je een goed beeld van het werken bij een woningcorporatie. En kun je bepalen of het bij je past.

MBO-stageplaats

Bij een MBO-stageplaats moet je denken aan meelopen en werken in een onderhoudsteam van een wijk of binnen de afdeling Techniek. Je krijgt te maken met diverse renovatie- of onderhoudsvraagstukken, maar er komen ook sociale vraagstukken aan bod. Een ander voorbeeld is een stageplaats als baliemedewerker, waarbij je direct contact hebt met klanten en vragen in behandeling neemt.

HBO-/WO-stageplaats

Als HBO’er of WO’er voer je een opleidingsgerelateerde opdracht uit bij een afdeling of binnen een regio. Er zijn daarbij verschillende mogelijkheden. Je kunt denken aan technische projecten, opdrachten op het gebied van vastgoed, ontwikkeling van wijkprogramma’s of communicatie.

Wil je meer weten over onze stageplaatsen of wil je direct solliciteren stageplaats, stuur dan een mailtje met je vraag of je motivatiebrief en CV naar talent@woonstadrotterdam.nl.